Ρωτήσαμε το ChatGPT αν το AI θα μας κλέψει τις δουλειές

Το ChatGPT έχει μπει στη ζωή μας το τελευταία διάστημα δυναμικά όπως άλλωστε και η τεχνική νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI). Το ΑΙ σταδιακά κατακτά μεγάλο μέρος τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στο τομέα της εργασίας μας. Καθώς εξελίσσεται σε ένα σηαμντικό εργαλείο το οποίο μπορεί να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργασίας μας. Ωστόσο, εμείς ρωτήσαμε το ChatGPT αν το AI θα μας κλέψει τις δουλειές στο μέλλον. Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησε.

ChatGPT, το AI θα μας κλέψει τις δουλειές;

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI) και αυτοματοποίησης έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την αγορά εργασίας με διάφορους τρόπους, αλλά το κατά πόσον “κλέβουν” θέσεις εργασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

#1 Απομάκρυνση θέσεων εργασίας

To AI και η αυτοματοποίηση μπορούν να αυτοματοποιήσουν εργασίες και ρόλους που είναι επαναλαμβανόμενες, βασισμένες σε κανόνες και ρουτίνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκτόπιση θέσεων εργασίας σε ορισμένους κλάδους, ιδίως στη μεταποίηση, την εισαγωγή δεδομένων ή την εξυπηρέτηση πελατών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτές οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται, μπορεί να εξελιχθούν ή να μετατοπιστούν σε άλλους τομείς εντός του ίδιου κλάδου.

#2 Δημιουργία θέσεων εργασίας

Το AI μπορεί επίσης να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Καθώς αναπτύσσονται και εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για άτομα που μπορούν να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να συντηρούν συστήματα AI. Επιπλέον, το AI μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα, γεγονός που μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε άλλους τομείς.

AI

#3 Αυτοματοποίηση εργασιών

Αντί να αναλαμβάνει ολόκληρες θέσεις εργασίας, το AI συχνά αυτοματοποιεί συγκεκριμένες εργασίες εντός των θέσεων εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε καθήκοντα ρουτίνας και περισσότερο σε δημιουργικές, προβληματικές ή πελατειακές δραστηριότητες.

#4 Αλλαγή δεξιοτήτων

Οι θέσεις εργασίας ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Η συνεχής μάθηση και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων μπορεί να είναι απαραίτητες για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

#5 Συνεργασία με το AI

Σε πολλές περιπτώσεις, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμπληρώσει την ανθρώπινη εργασία αντί να την αντικαταστήσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες εργασίας, με ανθρώπους και AI να συνεργάζονται.

#6 Οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες

Ο βαθμός στον οποίο το AI επηρεάζει την αγορά εργασίας εξαρτάται επίσης από τις οικονομικές συνθήκες, τις κυβερνητικές πολιτικές και τις κοινωνικές αποφάσεις. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την κατεύθυνση και τον ρυθμό της αυτοματοποίησης και της υιοθέτησης του AI

#7 Ποιότητα εργασίας

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI) και η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσουν σε μεταβολή της ποιότητας των διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Ενώ μπορεί να υπάρξει αύξηση των θέσεων εργασίας σε ορισμένους τομείς, δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι νέες θέσεις εργασίας να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο εργασιακής ασφάλειας ή παροχών με τις θέσεις εργασίας που αντικαθιστούν.

AI

Συνοψίζοντας, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI) και η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσουν σε εκτόπιση θέσεων εργασίας σε ορισμένους κλάδους και τύπους θέσεων εργασίας, έχουν επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες. Ο καθαρός αντίκτυπος στην αγορά εργασίας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία, οι επιχειρήσεις και τα άτομα θα προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές. Η προετοιμασία για το μέλλον της εργασίας μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της προθυμίας υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει τα άτομα και τις κοινότητες να περιηγηθούν με μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτές τις αλλαγές.

Μάθετε να χρησιμοποιείται το ChatGPT μέσω του σεμιναρίου της KRS Academy

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε περισσότερα για το πως λειτουργεί το ChatGPT και πως μπορείτε να το εντάξετε στις καθημερινές σας εργασίες και να βελτιώσετε την αποδοτικότητα σας, τότε το σεμινάριο αυτό είναι σίγουρα για εσάς. Πατώντας το LINK, μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς το μοναδικό αυτό σεμινάριο! 

Με λίγα λόγια

Αυτή ήταν η απάντηση στου ChatGPT σχετικά με το αν το AI, δηλαδή τεχνική νοημοσύνη, απειλεί να κλέψει τις δουλειές μας. Αυτό που μας απαντάει με βεβαιότητα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI) θα λειτουργήσει ένα στοιχείο το οποίο θα οδηγήσει στην μεταβολή κάποιον επαγγελμάτων αλλά και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI), σύμφωνα πάντα με το ChatGPT, θα λειτουργήσει ως ένας βοηθητικός παράγοντας που θα αναβαθμίσει τις δεξιότητες μας, τους οικονιικούς και πολιτικούς παράγοντες αλλά και την ποιότητα της εργασίας μας. Όλα αυτά θα συμβούν αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο τη τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI) το οποίο θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Καθώς θα εξελιχθεί σε ένα από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ένας εργαζόμενος. Γι’ αυτό ας γνωρίσουμε καλύτερα τη τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI) και την χρήση του, έτσι ώστε να γίνει σύμμαχος μαςς και όχι εχθρός μας.

Διαβάστε επίσης – Ποιο βιβλίο πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας;

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: