Youth Pass: Ποιοι νέοι δικαιούνται την ενίσχυση των 150 ευρώ;

Η έναρξη για την κατάθεση των φορμών για το πρόγραμμα Youth Pass πλησιάζει στις 9 Νοεμβρίου, στοχεύοντας στην χορήγηση ενίσχυσης 150 ευρώ για 200.000 νέους ηλικίας 18 έως 19 ετών.

Το σχετικό pass της νεολαίας παρουσιάζεται ως ηλεκτρονική πληρωματική κάρτα, η οποία επιτρέπει την χρήση της σε επιχειρήσεις του πολιτιστικού, τουριστικού και μεταφορικού τομέα.

Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί με την υπογραφή των αρμοδίων Υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Οικονομίας.

Σε ποιους απευθύνεται το Youth Pass

Το Youth Pass απευθύνεται σε:

  • Έλληνες φορολογούμενους,
  • ηλικίας 18 ή 19 ετών μέσα στο προηγούμενο έτος πριν από την αίτηση, και
  • όσους υποβάλλουν φορμά αίτησης στην αντίστοιχη διαδικτυακή πλατφόρμα. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν περιουσιακές ή εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Έτσι, νέοι που έγιναν 18 ή 19 το προηγούμενο έτος μπορούν να υποβάλουν τη φορμά τους φέτος, για μία φορά, και δεν απαιτείται επανυποβολή μετά το 19ο έτος.

Ειδικότερα, ένας 18χρονος που κάνει αίτηση για το Youth Pass φέτος θα λάβει 150 ευρώ και θα λάβει αυτόματα άλλα 150 ευρώ το επόμενο έτος. Αν κάποιος δεν κάνει αίτηση στα 18 του, μπορεί να το κάνει στα 19 του, παίρνοντας την ενίσχυση μόνο για εκείνο το έτος.

Οι νέοι θα μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά ή μέσω των Κ.Ε.Π. από την 9η Νοεμβρίου μέχρι την 5η Δεκεμβρίου, με τις ενισχύσεις να προβλέπεται να καταβληθούν έως την 10η Δεκεμβρίου 2023.

Υπογραμμίζεται ότι το Youth Pass θεσπίζεται ως διαρκές μέτρο υποστήριξης των νέων, με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων να ανοίγει κάθε χρόνο από την 1η Απριλίου έως την 15η Μαΐου, και τις χρηματικές ενισχύσεις να καταβάλλονται ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου.

Youth Pass – Πως κάνω αίτηση;

Αφού κατατεθεί η αίτηση, η τράπεζα ή η χρηματοοικονομική οντότητα θα ενημερώσει τον επωφελούμενο για την αρχική ενεργοποίηση της κάρτας και την κατάθεση του ποσού μέσω μηνύματος κειμένου ή ηλεκτρονικού μηνύματος, συνοδευόμενο από σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πληρωματικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για αγορές ή υπηρεσίες από εταιρείες στους κλάδους του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, του πολιτισμού, όπως θέατρο και συναυλίες ή αγορά βιβλίων, και των μεταφορών, όπως ταξί, λεωφορεία, τρένα, πλοία και αεροπλάνα, ή για την ενοικίαση αυτοκινήτων ή σκαφών.

Κάνε την αίτηση σου με τον πρώτο ψηφιακό λογιστή στην Ελλάδα

Αν θες να κάνεις την αίτηση σου και να κερδίσεις 150 ευρώ, εύκολα και γρήγορα, τότε επικοινώνησε με τον Παρασκευά Φορολογά, τον πρώτο ψηφιακό λογιστή στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή του Παρασκευά, όχι μόνο κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε αίτηση, από την άνεση του σπιτιού σου με την υποστήριξη της κατάλληλης ομάδας.

Διαβάστε επίσης – Γιατί η αποτυχία είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: