Νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για Wikifarmer

Η Wikifarmer, το πρωτοποριακό ελληνικό marketplace του αγροτικού τομέα εξασφάλισε seed χρηματοδότηση ύψους 5 εκάτ. ευρώ. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Point Nine, ένα VC με έδρα το Βερολίνο, το οποίο επένδυσε για πρώτη φορά σε ελληνική εταιρεία.

Η Startup έχει μέχρι στιγμής κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών διεθνούς εμβέλειας μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ιδρυτές των Workable και Treatwell, Sophia Bendz και Mathias Kamprad (ο μικρότερος γιος του ιδρυτή των Ikea, Ingvar Kamprad) αλλά και η Metavallon.

Ποια είναι η Wikifarmer

Η καινοτόμος ιδέα του Πέτρου Σάγκου και του Χάρη Παριανού, με το όνομα «Wikifarmer», ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2017 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες στη σύγχρονη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ήταν όμως τόσο ραγδαία η ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας Wikifarmer, που προσέλκυσε χιλιάδες αγρότες και πάνω από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες από 237 χώρες, τους πρώτους μόλις μήνες λειτουργίας της. Για τον λόγο αυτό, ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε την πλατφόρμα ως «τη Wikipedia του αγροτικού τομέα», υπογραμμίζοντας τον πολύτιμο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό της χαρακτήρα (ως ηλεκτρονική αγροτική βιβλιοθήκη), καθώς προσφέρει δωρεάν χιλιάδες πληροφορίες για την καλλιέργεια διαφορετικών ειδών.

Στις αρχές του 2020 η ελληνική Startup παρουσίασε το Wikifarmer marketplace, μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα όπου κάθε παραγωγός μπορεί να ανεβάσει τα προϊόντα του και να αποκτήσει απευθείας πρόσβαση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα του Wikifarmer έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας σε επιχειρήσεις, εμπόρους και καταναλωτές. Η εμπορική πλατφόρμα του Wikifarmer αποδείχθηκε πως έχει ιδιαίτερη αξία για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες αγρότες, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερα κανάλια διανομής των προϊόντων, να αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στους καταναλωτές και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους εμπόρους χονδρικής και τους μεσάζοντες, αυξάνοντας την κερδοφορία τους μέχρι και 300%.

Διάβασε επίσης – CMO – Τι είναι και ποιες αρμοδιότητες έχει;

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d