X: θα συλλέξει βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα απασχόλησης

Η πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, τώρα “X”, πρόκειται να συλλέγει βιομετρικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών προσώπου, από τους χρήστες της, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όσοι επιλέγουν τη συνδρομή X Premium έχουν την επιλογή να παρέχουν μια selfie και μια φωτογραφία ταυτότητας για σκοπούς επικύρωσης. Η επικαιροποιημένη πολιτική αναφέρει επίσης τη δυνητική συλλογή του εργασιακού και ακαδημαϊκού ιστορικού των χρηστών. Αυτή η συλλογή δεδομένων αποσκοπεί στο να προτείνει ευκαιρίες απασχόλησης στους χρήστες και να μοιράζεται το προφίλ τους με υποψήφιους εργοδότες, υπονοώντας το πιθανό εγχείρημα του X στον τομέα της πρόσληψης εργασίας.

Νωρίτερα φέτος, η X Corp εξαγόρασε την Laskie, μια πλατφόρμα προσλήψεων τεχνολογίας. Η εξαγορά αυτή ακολούθησε την εξαγορά του τότε Twitter από τον Elon Musk το προηγούμενο έτος έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 44 δισ. δολαρίων (34,7 δισ. στερλίνες).

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου, εκφράζουν την πρόθεση να χρησιμοποιηθούν προσωπικά στοιχεία όπως τα αρχεία απασχόλησης, το ιστορικό εκπαίδευσης, οι προτιμήσεις εργασίας και τα επίπεδα δέσμευσης για την προσαρμογή των προτάσεων εργασίας, τη δυνατότητα των εργοδοτών να βρίσκουν υποψηφίους και να εμφανίζουν σχετικές διαφημίσεις.

Ο Liberty Vittert, ειδικός στην επιστήμη των δεδομένων από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις, παρατηρεί ότι η κίνηση του X είναι μια προσπάθεια να παρέχει “πιο εξατομικευμένες εμπειρίες χρηστών”, τοποθετώντας τον εαυτό του απέναντι σε πλατφόρμες όπως το LinkedIn. Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κατάχρηση αυτών των πληροφοριών από τους εργοδότες, οι οποίοι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα ενός χρήστη για να επηρεάσουν τις αποφάσεις πρόσληψης.

Η Dr. Stephanie Hare, ειδικευμένη στην τεχνολογική ηθική, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως μια σημαντική πρωτοβουλία συλλογής δεδομένων. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι είναι προαιρετική για τους χρήστες, δεν δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για τις πολιτικές ελευθερίες.

Για τους συνδρομητές του X Premium, η συλλογή βιομετρικών δεδομένων, που περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως σαρώσεις προσώπου ή δακτυλικά αποτυπώματα, έχει ως στόχο να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο επαλήθευσης. Η X εξήγησε ότι με την επεξεργασία της κυβερνητικής ταυτότητας ενός χρήστη σε συνδυασμό με μια selfie, μπορεί να συσχετίσει έναν λογαριασμό με ένα πραγματικό πρόσωπο, καθιστώντας την πλατφόρμα ασφαλέστερη και καταπολεμώντας τις απόπειρες πλαστοπροσωπίας.

Ο Elon Musk μοιράστηκε περαιτέρω τις προθέσεις της X να εισαγάγει λειτουργίες κλήσεων ήχου και βίντεο, τονίζοντας ότι αυτές θα είναι λειτουργικές σε διάφορες συσκευές και δεν θα απαιτείται αριθμός τηλεφώνου. Τόνισε τη δυνατότητα του X να χρησιμεύσει ως παγκόσμιο “βιβλίο διευθύνσεων”.

Διαβάστε επίσης – Γυναίκες επιχειρηματίες στην Αρχαία Ελλάδα: Όσα πιθανώς δεν γνωρίζατε 

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: