Woli: στοχεύει σε χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της neobank για παιδιά και εφήβους

Η Woli, η ελληνική FinTech startup που δημιουργεί την τραπεζική εμπειρία για τη νέα γενιά, στοχεύει σε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας SeedBlink, προσφέροντας αποτελεσματικές τραπεζικές λύσεις στους νέους, για την απλοποίηση της αποταμίευσης και της διαχείρισης χρημάτων με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Προσφέρει αδειοδοτημένες λύσεις έξυπνου χρήματος για εφήβους και γονείς, δημιουργώντας την τραπεζική εμπειρία για τη νέα γενιά. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον “χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό” τους. Η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για παιδιά και εφήβους, που συνδιαχειρίζονται οι γονείς, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μια χρεωστική κάρτα και μια πλατφόρμα οικονομικής εκπαίδευσης.

“Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν χρήματα τα παιδιά και οι έφηβοι. Για να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις, οι γονείς πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές και να αγκαλιάσουν καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών τους σχετικά με την προσωπική διαχείριση των οικονομικών τους”, δήλωσε ο Βασίλης Ζούπας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Woli.

Η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από επαγγελματίες του FinTech με σημαντική  εμπειρία. Αναφορικά με την έως τώρα δυναμική της, η startup έχει ενεργές σε κυκλοφορία περισσότερες από 1.000 κάρτες, ενώ έχει επεξεργαστεί μέχρι στιγμής έναν όγκο πληρωμών που ξεπερνά τα 100.000 €. Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Woli είναι η ευρύτερη πρόταση προϊόντων, που προσφέρει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες στις οποίες συγκαταλέγονται η εκπαιδευτική πλατφόρμα και οι οικογενειακές υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες της Woli αφορούν σε μια πολύ συγκεκριμένη, μεγάλη αγορά, καθώς ο τραπεζικός κλάδος των νέων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αντιπροσωπεύει επί του παρόντος μια ευκαιρία 1,3 δισ. ευρώ για ένα δυνητικό κοινό 26 εκατομμυρίων παιδιών και εφήβων. Η εταιρεία σχεδιάζει την ευρωπαϊκή της επέκταση έως το τέλος του 2023, με την είσοδό της στην αγορά και άλλων μεσογειακών χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

“Αναδύεται ένας νέος κλάδος, το neobanking για νέους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε σε ιδιώτες Έλληνες επενδυτές την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην επέκταση της Woli στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθάμε να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά στη διαχείριση χρημάτων μέσω χρήσιμων εργαλείων, όπως το budgeting. Η λύση που προσφέρουν συνδυάζει τεχνολογίες FinTech με EdTech και θα μπορούσε πραγματικά να επηρεάσει το μέλλον με έναν υγιή τρόπο”, τόνισε ο Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink στην Ελλάδα.

Η SeedBlink βοηθά tech startups όπως η Woli, στοχεύοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια χρηματοοικονομική υποδομή που επιτρέπει σε επενδυτές, ιδρυτές και συνεργάτες να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες, εργαλεία και υπηρεσίες για επενδύσεις σε μετοχές.

Διαβάστε επίσης – Πως να κερδίσω χρήματα από το σπίτι: 7 τρόποι 

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: