WeWork: Η κάποτε πολυτιμότερη startup των ΗΠΑ κάνει αίτημα για πτώχευση

Η WeWork, η startup εταιρεία κοινής χρήσης γραφείων που υποστηρίζεται από τον όμιλο SoftBank, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην ιστορία της εταιρείας. Η κατάθεση της αίτησης δείχνει ότι η επιθετική στρατηγική επέκτασης που βασιζόταν στην αύξηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων γραφείων από τις επιχειρήσεις δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η SoftBank, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της WeWork και έχει επενδύσει σημαντικά στις προσπάθειες εξυγίανσης της εταιρείας, αναγνωρίζει ότι η οικονομική βιωσιμότητα της WeWork εξαρτάται από την αναδιάρθρωση των ακριβών υποχρεώσεων μίσθωσης μέσω της διαδικασίας πτώχευσης.

Εκπρόσωπος της WeWork δήλωσε ότι η σημαντική πλειοψηφία των πιστωτών της συμφωνεί με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα μετατρέψει το εξασφαλισμένο χρέος σε μετοχές, εξαλείφοντας ουσιαστικά χρέος ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η SoftBank αναμένεται να διατηρήσει ένα μετοχικό μερίδιο στη WeWork μετά την αναδιάρθρωση.

Η WeWork σχεδιάζει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της κανονικά, διαβεβαιώνοντας ότι οι τοποθεσίες της εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, μαζί με τους παγκόσμιους δικαιοδόχους της, δεν θα επηρεαστούν από τη διαδικασία πτώχευσης. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να κινήσει παράλληλες διαδικασίες στον Καναδά.

Τον Ιούνιο, η WeWork λειτουργούσε 777 σημεία γραφείων σε όλο τον κόσμο. Παρά το εκτεταμένο αποτύπωμα, η εταιρεία δυσκολεύτηκε να επιτύχει κερδοφορία. Το υψηλό κόστος μίσθωσης έχει καταναλώσει σημαντικό μέρος των εσόδων της και η στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία έχει επιδεινώσει την κατάσταση, οδηγώντας σε ακυρώσεις από εταιρικούς πελάτες.

Η SoftBank έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη συμφωνία αναδιάρθρωσης, θεωρώντας ότι είναι το σωστό βήμα για την αναδιοργάνωση της WeWork και την ανάκαμψη από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης.

Οι μετοχές της WeWork σημείωσαν δραματική πτώση, σημειώνοντας πτώση περίπου 98,5% εντός του έτους. Η τελευταία οικονομική έκθεση της εταιρείας έδειξε ότι τα έξοδα μίσθωσης αντιπροσώπευαν το 74% των εσόδων της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η αίτηση πτώχευσης, που έγινε στο Νιου Τζέρσεϊ, αποκάλυψε τα περιουσιακά στοιχεία της WeWork στα 15,06 δισ. δολάρια έναντι υποχρεώσεων 18,66 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου.

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: