Vodafone: Σχεδιάζει να «κόψει» 11.000 θέσεις εργασίας

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Vodafone ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τις φθίνουσες επιδόσεις του. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, αναγνώρισε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας ήταν κατώτερες των περιστάσεων και δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει στον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. Μόλις πριν από δύο δεκαετίες, η Vodafone βρισκόταν στην κορυφή του κλάδου των κινητών τηλεπικοινωνιών μετά την ιστορική εξαγορά της γερμανικής Mannesmann, η οποία αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η Vodafone, η οποία δραστηριοποιείται σε 21 χώρες και έχει συνεργασίες σε άλλες 46, έχει διαπιστώσει ότι είναι δύσκολο να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της. Με ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό 104.000 εργαζομένων, η εταιρεία έχει σημαντικές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τμήματα της Αφρικής.

Η Della Valle, η οποία ανέλαβε το ρόλο του CEO πριν από τρεις εβδομάδες μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στη Vodafone, τόνισε ότι η εστίασή της θα είναι στους πελάτες, την απλότητα και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την McKinsey, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη έχουν γενικά υποαποδώσει σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες στις ΗΠΑ κατά την τελευταία δεκαετία. Η κατάσταση της Vodafone είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι επιδόσεις της έχουν επιδεινωθεί σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, ιδίως στις σημαντικότερες αγορές της.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποτιμηθεί κατά 28% τον τελευταίο χρόνο. Η Vodafone σχεδιάζει να αντιστρέψει αυτή την τάση βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών της και αφιερώνοντας περισσότερους πόρους στο τμήμα εταιρικών πελατών της, το Vodafone Business, το οποίο αναπτύσσεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς τα ετήσια αποτελέσματα της Vodafone έδειξαν μόλις 0,3% αύξηση των εσόδων στα 45,7 δισ. ευρώ (49,8 δισ. δολάρια) για το έτος που έληξε τον Μάρτιο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη υποχώρησαν στα 14,7 δισ. ευρώ (16 δισ. δολάρια), κάτω από τις προβλέψεις της εταιρείας, λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας και των προβληματικών επιδόσεων στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Η Vodafone αναμένει να δημιουργήσει περίπου 3,3 δισ. ευρώ (3,6 δισ. δολάρια) σε ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το τρέχον οικονομικό έτος, έναντι 4,8 δισ. ευρώ (5,2 δισ. δολάρια) για το έτος που έληξε τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης – MVP: 5 λάθη που κάνουν οι startups και πως θα τα αποφύγετε 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: