Η Vice Media είναι πιθανό να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

Η Vice Media, η εταιρεία ψηφιακών μέσων ενημέρωσης με έδρα το Μπρούκλιν, φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλούνται οι New York Times. Η εταιρεία, που κάποτε αποτιμήθηκε σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια και ιδρύθηκε από τον Σέιν Σμιθ, αναζητά αγοραστή από πέρυσι.

Αν και πάνω από πέντε εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Vice, η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει μειωθεί σημαντικά. Η ενδεχόμενη πτώχευση θα ολοκληρώσει το ταξίδι-οδοστρωτήρα της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σμιθ είχε ως στόχο να φέρει επανάσταση στην παραδοσιακή αφήγηση ιστοριών. Μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης, όπως η Disney, επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια στο όραμα του Vice.

Το 2017, ένας γύρος χρηματοδότησης με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων TPG διόγκωσε την αποτίμηση της εταιρείας στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο του Vice περιλαμβάνει το Vice News, διάφορους ιστότοπους όπως το Munchies και το Motherboard, καθώς και μια διαφημιστική εταιρεία με την ονομασία Virtue. Ωστόσο, η τρέχουσα αξία του Vice πιστεύεται ότι είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα της μέγιστης αποτίμησής του.

Εάν η εταιρεία καταθέσει αίτηση πτώχευσης, η Fortress Investment Group, ο μεγαλύτερος χρεώστης του Vice, θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας, σύμφωνα με τους Times. Η Vice θα συνέχιζε τις κανονικές της λειτουργίες και θα ξεκινούσε μια δημοπρασία 45 ημερών για την πώληση της εταιρείας, με την Fortress να είναι ο πιο πιθανός αγοραστής. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η Fortress θα ήταν η πρώτη που θα λάμβανε πληρωμή από την πώληση, ενώ επενδυτές όπως η Disney μπορεί να μην έβλεπαν καμία απόδοση.

Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά ως Vice Magazine το 1994 και σταδιακά μεταπήδησε στο βίντεο και την τηλεόραση. Μέχρι το 2013, το Vice είχε μια εβδομαδιαία ειδησεογραφική εκπομπή στο HBO, ενώ ακολούθησε η έναρξη του καλωδιακού καναλιού Viceland το 2016. Παρά τις πρώιμες φιλοδοξίες της να φτάσει σε έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2015, η Vice αγωνίστηκε στην απαιτητική αγορά ψηφιακής διαφήμισης. Μια σειρά επικριτικών εκθέσεων το 2018 αποκάλυψε τις αμφισβητήσιμες πρακτικές και το τοξικό εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας, βλάπτοντας περαιτέρω τη φήμη και τα οικονομικά της.

Υπό την ηγεσία της Nancy Dubuc, η Vice υποβλήθηκε σε διάφορες αναδιοργανώσεις, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τα έσοδα. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία ανέμενε να φτάσει τα έσοδα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του 2023. Η Dubuc αποχώρησε από την εταιρεία νωρίτερα φέτος, μετά τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την τοξική κουλτούρα στο χώρο εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα, το Vice ανακοίνωσε το κλείσιμο του Vice World News, μιας πρωτοβουλίας παγκόσμιου ρεπορτάζ που ήταν γνωστή για την κάλυψη παγκόσμιων συγκρούσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης – Δημιουργία Business Plan – 10 tips για να σας βοηθήσουν

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: