Το WhatsApp εισάγει κοινή χρήση οθόνης κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Το WhatsApp παρουσίασε μια νέα λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης για να βελτιώσει την εμπειρία των βιντεοκλήσεων, μπαίνοντας στη σφαίρα των παραδοσιακών πλατφορμών τηλεδιάσκεψης, όπως οι Microsoft Meet, Google Meet, Zoom και FaceTime της Apple.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τη λειτουργία νωρίτερα σήμερα στο Facebook και το Instagram. Με την προσθήκη αυτή, οι χρήστες μπορούν πλέον να μοιράζονται έγγραφα, φωτογραφίες ή ακόμη και το καλάθι αγορών τους με τις επαφές τους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.

Αρχικά δοκιμάστηκε με μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών Android beta στα τέλη Μαΐου, η επιλογή κοινής χρήσης οθόνης στο WhatsApp μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Share”. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν είτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή είτε ολόκληρη την οθόνη τους, αντικατοπτρίζοντας τη λειτουργικότητα που υπάρχει σε άλλες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με έκθεση του TechCrunch, το WhatsApp έχει ξεκινήσει τη σταδιακή ανάπτυξη αυτής της λειτουργίας για τους χρήστες Android, iOS και Windows Desktop. Αν δεν βλέπετε ακόμα τη λειτουργία, αναμένεται να είναι διαθέσιμη σύντομα.

Παράλληλα με την κοινή χρήση οθόνης, το WhatsApp εισήγαγε επίσης την υποστήριξη βιντεοκλήσεων σε λειτουργία τοπίου, παρέχοντας μια ευρύτερη και πιο ελκυστική εμπειρία προβολής σε σύγκριση με την προηγούμενη λειτουργία πορτραίτου. Αυτός ο νέος προσανατολισμός θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος κατά την κοινή χρήση οθόνης.

Το WhatsApp, το οποίο εισήγαγε τις βιντεοκλήσεις σε όλους τους χρήστες τον Νοέμβριο του 2016, βελτιώνει σταδιακά τις λειτουργίες βίντεο για να παραμείνει ανταγωνιστικό. Οι πρόσφατες ενημερώσεις περιλαμβάνουν την υποστήριξη εικόνας σε εικόνα για βιντεοκλήσεις στο iOS και τη δυνατότητα κοινής χρήσης σύντομων μηνυμάτων βίντεο σε συνομιλίες.

Ο διαμοιρασμός οθόνης (screen sharing) αποτελεί ζωτική πτυχή των εφαρμογών τηλεδιάσκεψης εδώ και αρκετό καιρό, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών που απευθύνονται στους καταναλωτές. Η Apple, για παράδειγμα, πρόσθεσε το SharePlay στην υπηρεσία FaceTime το 2021, επιτρέποντας στους χρήστες του iOS να μοιράζονται εγγενώς οθόνες. Το WhatsApp επέκτεινε αυτή την ιδέα, φέρνοντας τη δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης στους χρήστες σε πλατφόρμες Android, iOS και desktop.

Διαβάστε επίσης – Bull vs Bear Market: Μια συγκριτική ανάλυση

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: