Το WhatsApp διαψεύδει την αναφορά ότι η πλατφόρμα εξετάζει τις διαφημίσεις

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής του WhatsApp διέψευσε ένα άρθρο των Financial Times που υποστήριζε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, που ανήκει στην Meta Platforms (META.O), εξέταζε το ενδεχόμενο να ενσωματώσει διαφημίσεις για να αυξήσει τα έσοδά της.

Παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε ως ένας πιθανός τομέας ανάπτυξης από αρκετούς αναλυτές, ειδικά μετά την εξαγορά της εφαρμογής από τη Meta έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014 (η μεγαλύτερη συμφωνία της μέχρι σήμερα), η πλατφόρμα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό χωρίς διαφημίσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, εσωτερικές ομάδες της Meta σκέφτονταν να εμφανίζουν διαφημίσεις μέσα στις λίστες συνομιλιών του WhatsApp. Ωστόσο, δεν είχαν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το άρθρο ανέφερε ότι η Meta εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα συνδρομητικό τέλος για τους χρήστες που προτιμούν μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις στην εφαρμογή, με βάση πηγές που γνωρίζουν αυτές τις διαβουλεύσεις.

Η Visible Alpha, μια εταιρεία οικονομικών δεδομένων, αναφέρει ότι το WhatsApp διαθέτει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του προέρχεται από την επιχειρηματική πλατφόρμα του, που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία έχει μηνιαία βάση χρηστών περίπου 200 εκατομμυρίων.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: