Το Ελληνικό Movember που δεν ήξερες, όμως μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Εσείς τι γνωρίζετε για το Movember; Γιατί στην Ελλάδα η ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει αποδειχθεί επαρκής; Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο Movember μέσω δύο post που κάνουν την διαφορά και καλούν τους άνδρες να ενημερωθούν και να τολμήσουν να κάνουν αυτό που χρειάζεται.

Τι είναι το Movember;

Το Movember πραγματοποιείται το Νοέμβριο, κατά τον οποίο άνδρες σε όλο τον κόσμο αφήνουν μουστάκια για να ευαισθητοποιηθούν και να συγκεντρώσουν χρήματα για θέματα υγείας των ανδρών, ιδίως για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των όρχεων, την ψυχική υγεία και την πρόληψη των αυτοκτονιών. Το όνομα “Movember” είναι ένα αρκτικόλεξο των λέξεων “μουστάκι” και “Νοέμβριος”.

Το κίνημα Movember ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003, όταν μια ομάδα φίλων αποφάσισε να αφήσει μουστάκια για ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο για να δημιουργήσει συζητήσεις σχετικά με την υγεία των ανδρών και να ενθαρρύνει τους άνδρες να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους. Από τότε, το Movember έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, με εκατομμύρια συμμετέχοντες και υποστηρικτές σε διάφορες χώρες.

Η δημοσίευση της ομάδας του Παναθηναϊκού για το Movember

Πριν λίγες ημέρες, η ομάδα του Παναθηναϊκού δημοσίευσε στα social media το δικό της post για το Movember, σε μία προσπάθεια να ενημερώσει το μεγάλο μέρος του πληθυσμού που την αγαπά, ακολουθεί και υποστηρίζει σχετικά με το τόσο σπουδαίο αυτό κίνημα.

Συγκεκριμένα η δημοσίευση της ομάδας αναφέρει:

“Μαζί στον αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Το Movember δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό του “Mo” (moustache) και του November και καθιερώθηκε το 2003 με στόχο να παροτρύνει κάθε Νοέμβριο τους άνδρες να αφήσουν μουστάκι, προκειμένου να κινητοποιηθούν όλο και περισσότεροι κατά των ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Η δημοσίευση του Κωνσταντίνου Ράικου για το Movember

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το Movember έχει ήδη αρχίσει να περνάει και στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς ο CEO και Founder της KRS Financial, Κωνσταντίνος Ράικος, εδώ και χρόνια ενημερώνει και ευαισθητοποιεί σχετικά με το το κίνημα και φυσικά την σημασία των εξετάσεων.

Φέτος ο Κωνσταντίνος Ράικος μέσω του δικού του συγκινητικού post αναφέρθηκε όχι μόνο στην προσωπική του εμπειρία, αλλά απευθύνθηκε δημοσίως και σε όλους τους άνδρες, καθώς το Movember είναι κάτι που πρέπει να αφορά όλους μας.

Η ογκολόγος Δανάη Δαλιάνη 

Μία από τους επιστήμονες που έχουν συμβάλει προς την θεραπεία του καρκίνου των όρχεων στην Ελλάδα, είναι η ογκολόγος Δανάη Δαλιάνη. Η κυρία Δαλιάνη είναι Διευθύντρια στην Ογκολογική Κλινική Ευρωκλινική Αθηνών, αναλαμβάνοντας έναν κρίσιμο ρόλο από μία πολύ σημαντική θέση, ως προς την ενημέρωση και την επιτυχή θεραπεία.

Η Δανάη Δαλιάνη έχει αλλάξει τη ζωή πολλών ανδρών που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, ενώ συνεχίζει το έργο της, συνεισφέροντας καθημερινά.

Ο Καθηγητής Louis Pisters και η συμβολή του

Ο κ. Pisters είναι καθηγητής Ουρολογίας στο MD Anderson Cancer Center του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον των ΗΠΑ. Έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμές από διάφορες χώρες και επιστημονικές εταιρείες, ενώ έχει συγγράψει πολλές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε παγκόσμια περιοδικά. 

Είναι παγκοσμίως γνωστός Ουρολόγος λόγω της τεράστιας εμπειρίας του στην αντιμετώπιση σοβαρών καρκινικών περιστατικών, όπως προστατεκτομές και κυστεκτομές σωτηρίας, και ιδίως οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές. Επιπλέον, είναι γνωστός για τη σημαντική του κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, καθώς συχνά ταξιδεύει σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, ιδίως στην Αφρική, με σκοπό την εκπαίδευση ιατρών και την παροχή βοήθειας σε ασθενείς με καρκίνο. Μία τέτοια χώρα είναι και η Ελλάδα.

Movember και Ελλάδα

Η αλήθεια είναι πως για τη σημασία του, το Movember δεν έχει πάρει την απαραίτητη έκταση, ούτε και ενημέρωση στην Ελλάδα. Αν και η αρχή έχει γίνει, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, με φωνές οι οποίες αρχίζουν να ακούγονται, η αλήθεια είναι πως υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερους άνδρες να βγουν και να πουν την ιστορία τους, χωρίς ταμπού, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν.

Μόνο με τη συλλογική προσπάθεια όλων μας, θα αποκτήσουν όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας την απαραίτητη γνώση αλλά και το θάρρος να κάνουν το επόμενο βήμα.

Διαβάστε επίσης – Compound Interest: Πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε στην εργασία σας

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: