Το AI εισέρχεται στη βιομηχανία του online dating

Συνήθως, η συνάντηση με bots σε μια εφαρμογή γνωριμιών δεν είναι κάτι που οι χρήστες θα καλωσόριζαν κατά την περιήγηση σε ατελείωτες φωτογραφίες πιθανών ταιριασμάτων. Ωστόσο, το Tinder πρόκειται τώρα να χρησιμοποιήσει τεχνολογία AI για τη βελτίωση των προφίλ των χρηστών.

Η εφαρμογή γνωριμιών, η οποία χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη στους αλγορίθμους της για την εύρεση προξενιών, έχει αρχίσει να δοκιμάζει νέα φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία. Ένα από αυτά τα εργαλεία έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει τις φωτογραφίες σας και να επιλέγει τις πέντε καλύτερες που θα εμφανίζονται στο προφίλ σας. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να λύσει ένα κοινό πρόβλημα των χρηστών – τη δυσκολία επιλογής των πιο ελκυστικών φωτογραφιών για το προφίλ τους.

Αλλά αυτό είναι απλώς η αρχή του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης στη σφαίρα των ραντεβού. Η μητρική εταιρεία του Tinder, η Match Group, ιδιοκτήτρια επίσης των Hinge και OKCupid, παρουσίασε σε πρόσφατη έκθεση αποτελεσμάτων τα σχέδιά της για την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στις πλατφόρμες της. Ο στόχος δεν είναι μόνο να βοηθήσει στη δημιουργία προφίλ, αλλά και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το γιατί ένα άτομο μπορεί να είναι κατάλληλο ταίρι.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν έχει κανέναν έλεγχο στην απόφαση των χρηστών να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στις στρατηγικές γνωριμιών τους. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς ανύπαντρους άνδρες θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν chatbots για να διευκολύνουν τις συνομιλίες με τις πιθανές ημερομηνίες.

Σε αντίθεση με αυτές τις τάσεις υψηλής τεχνολογίας, ορισμένοι singles επιλέγουν εναλλακτικές λύσεις lo-fi. Με τις εφαρμογές γνωριμιών να γίνονται ολοένα και πιο προηγμένες, ορισμένοι χρήστες στρέφονται σε απλούστερες πλατφόρμες όπως το Google Docs. Δημιουργούν εκτεταμένα “date-me docs” ως έναν τρόπο να βρουν την αγάπη έξω από την παραδοσιακή μορφή της εφαρμογής γνωριμιών.

Διαβάστε επίσης – 10 λόγοι για να φτιάξεις newsletter

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: