Η Temasek μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της πίσω από την FTX

Ο κρατικός επενδυτής της Σιγκαπούρης, Temasek, μείωσε τους μισθούς των μελών του προσωπικού που είναι υπεύθυνοι για την ανεπιτυχή επένδυση 275 εκατομμυρίων δολαρίων στην FTX, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με επικεφαλής τον Sam Bankman-Fried, το οποίο κατέρρευσε πέρυσι.

Η Temasek, ένας από τους κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την επένδυση, η οποία είχε αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη της. Η εταιρεία αντιμετώπισε επικρίσεις για την υποστήριξη της νεοσύστατης επιχείρησης. Η επένδυση της FTX αντιστοιχούσε στο 0,09% του χαρτοφυλακίου της Temasek ύψους 403 δισεκατομμυρίων δολαρίων S$ (298 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ).

“Παρόλο που η επενδυτική ομάδα δεν υπέπεσε σε παράπτωμα όταν πρότεινε την επένδυση, τόσο η ομάδα όσο και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη, που είναι τελικά υπεύθυνα για τις επενδυτικές αποφάσεις που ελήφθησαν, αποδέχθηκαν τη συλλογική ευθύνη και μειώθηκαν οι αποδοχές τους”, ανέφερε η Temasek σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η δήλωση αυτή ολοκλήρωσε τον έλεγχο της Temasek για τη συναλλαγή, ο οποίος ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022, τον ίδιο μήνα που η FTX κήρυξε πτώχευση. Ο επενδυτής από τη Σιγκαπούρη δέχθηκε ασυνήθιστη δημόσια κριτική όταν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της αποτυχημένης επένδυσής του.

Η Temasek υπερασπίστηκε την “οκτάμηνη διαδικασία δέουσας επιμέλειας”, αλλά οι επικριτές αναρωτήθηκαν αν έγιναν έστω και βασικοί έλεγχοι στη νεοσύστατη επιχείρηση, η οποία κάποια στιγμή είχε αποτίμηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν ο Bankman-Fried ήταν ουσιαστικά το πρόσωπο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Η Temasek χαρακτήρισε την εμπιστοσύνη της στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Bankman-Fried ως “άστοχη”.

Διαβάστε επίσης – Βρεθήκαμε στο TEDxAthens 2023 – Το κορυφαίο event της χρονιάς

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: