Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν σημαντικές εισροές

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν σημαντικές εισροές, λόγω της αισιοδοξίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναστείλει τις αυξήσεις των επιτοκίων της λόγω της μείωσης των ανησυχιών για τον πληθωρισμό, ενισχύοντας δυνητικά την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

Τα στοιχεία της LSEG δείχνουν ότι περίπου 9,95 δισεκατομμύρια δολάρια κατευθύνθηκαν σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη καθαρή εβδομαδιαία εισροή από τις 14 Ιουνίου.

Σε περιφερειακή βάση, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια στις ΗΠΑ και την Ασία σημείωσαν εισροές σχεδόν 9,7 δισ. δολαρίων και 1,62 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. Αντίθετα, τα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν εκροές, χάνοντας 662 εκατ. δολάρια.

Τομεακά, τα καταναλωτικά αμοιβαία κεφάλαια γνώρισαν εισροές ύψους περίπου 867 εκατ. δολαρίων, ενώ τα τεχνολογικά αμοιβαία κεφάλαια προσέλκυσαν σχεδόν 474 εκατ. δολάρια. Τα αμοιβαία κεφάλαια σε άλλους τομείς δεν είδαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν τη σημαντικότερη μηνιαία άνοδό τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο, λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης. Ωστόσο, ο ετήσιος πυρήνας του πληθωρισμού ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων σχεδόν δύο ετών. Αυτό θα μπορούσε να δώσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κάποιο περιθώριο να διατηρήσει τα τρέχοντα επιτόκια της στην προσεχή συνεδρίαση της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης – F1 – Πόσο κερδοφόρα είναι η Φόρμουλα 1 ως επιχείρηση; 

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: