Τα Google Messages μόλις έλαβαν μια σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας

Εδώ και χρόνια, οι χρήστες Android και iPhone συζητούν για την μπλε φούσκα του iMessage έναντι της πράσινης φούσκας του RCS. Τώρα, η Google μειώνει το χάσμα εισάγοντας μια βασική λειτουργία του iMessage στα Μηνύματα Google.

Η Google δήλωσε την Τρίτη ότι όλες οι συνομιλίες RCS στα Μηνύματα Google, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών μηνυμάτων, θα είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο από προεπιλογή. Παρόλο που αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης εισήχθη για τις συνομιλίες ένας προς έναν το 2020, βρισκόταν μόνο σε δοκιμαστική φάση για τα ομαδικά μηνύματα.

Αυτή η βελτίωση φέρνει ένα πρόσθετο επίπεδο ιδιωτικότητας σε όλα τα Μηνύματα Google, καθώς η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο διασφαλίζει ότι κανένας τρίτος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα, αφήνοντας μόνο τους προοριζόμενους παραλήπτες να τα βλέπουν.

Το RCS θα είναι πλέον ενεργοποιημένο ως προεπιλεγμένη επιλογή για όλους τους χρήστες, τόσο για τους νεοεισερχόμενους όσο και για όσους χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή, καθιστώντας την ενισχυμένη ασφάλεια αυτόματα προσβάσιμη σε όλους, εκτός εάν έχουν επιλέξει να απενεργοποιήσουν τα μηνύματα RCS στο παρελθόν. Οι χρήστες θα διατηρήσουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν το RCS στις ρυθμίσεις τους.

Ενώ το iMessage διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από το 2011, δίνοντάς του ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για πάνω από δέκα χρόνια, η κίνηση της Google να υιοθετήσει την κρυπτογράφηση συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του χάσματος.

Ωστόσο, ορισμένα ζητήματα στη σχέση RCS προς iMessage θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως οι αντιπαθείς πράσινες φυσαλίδες και η μειωμένη ποιότητα των εικόνων κατά τη μεταφορά από το RCS στο iMessage.

Η Google έχει παροτρύνει την Apple να αγκαλιάσει το RCS, μια κίνηση που ουσιαστικά θα διόρθωνε όλα τα υπάρχοντα προβλήματα. Ωστόσο, η Apple έχει παραμείνει αμετακίνητη, ενδεχομένως επειδή τα ξεχωριστά μπλε μηνύματα χρησιμεύουν ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση των χρηστών στο οικοσύστημα της Apple.

Διαβάστε επίσης – 10 λόγοι για τους οποίους ο εργοδότης σου θέλει το καλό σου

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας: Έκδοση πράσινων ομολόγων

Σε έκδοση πράσινων ομολόγων της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν προχώρησε η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC). Τα ομόλογα αυτά έχουν σκοπό...

Κίνα: Υποχώρηση πληθωρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο

Κατά το μήνα Νοέμβριο υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Κίνα. Ο ρυθμός της υποχώρησης αυτής αποτελεί τον ταχύτερο των τελευταίων τριών ετών στην Κίνα. Σε...

Ενεργοποίηση για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Έπειτα από την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση ενεργοποιείτε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με προϋπολογισμό που αγγίζει...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d