SpaceX: Ο Elon Musk ετοιμάζεται να ξοδέψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Elon Musk συνεχίζει να έχει φιλόδοξα σχέδια για τη SpaceX και τον πύραυλο Starship φέτος, παρόλο που ο κολοσσιαίος πύραυλος εξερράγη λίγο μετά την αναχώρησή του από την εξέδρα εκτόξευσης νωρίτερα τον Απρίλιο.

Κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνεδρίας στο Twitter Space το Σάββατο, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας συζήτησε τις θετικές και αρνητικές πτυχές της εκτόξευσης της 20ής Απριλίου. Ο Μασκ δήλωσε ότι αναμένει ότι η SpaceX θα επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στον πύραυλο Starship το 2023 χωρίς να αναζητήσει πρόσθετα κεφάλαια, όπως αναφέρει το CNBC.

Ο διαστημικός ανταποκριτής του CNBC, Michael Sheetz, μετέδωσε ζωντανά τη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

Τι είπε ο Elon Musk για SpaceX

Ο Musk ενημέρωσε τον ιδρυτή της SpaceX ότι δεν προέβλεψε την ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον Sheetz. Μετά την έκρηξη του μεγαλοπυραύλου, ο Μασκ επαίνεσε την ομάδα της SpaceX για την “συναρπαστική δοκιμαστική εκτόξευση” και εξέφρασε σε tweet ότι αντλήθηκαν πολύτιμα διδάγματα για την επόμενη δοκιμαστική εκτόξευση σε λίγους μήνες.

Ο Musk μοιράστηκε με το κοινό το Σάββατο ότι το αποτέλεσμα ήταν περίπου αυτό που περίμενε, ξεπερνώντας μάλιστα ελαφρώς τις προσδοκίες του, αλλά ακόμα εντός του προβλεπόμενου εύρους, το οποίο αφορούσε την εκκαθάριση της εξέδρας εκτόξευσης, όπως αναφέρει το Sheetz.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο Musk εκτίμησε μια πιθανότητα 80% ότι το Starship θα φτάσει σε τροχιά το 2023, με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για το επόμενο έτος.

“Νομίζω ότι υπάρχει σχεδόν 100% πιθανότητα να φτάσουμε σε τροχιά μέσα σε 12 μήνες”, δήλωσε. Κατά την απογείωση στις 20 Απριλίου, οι κινητήρες του γιγαντιαίου πυραύλου εκτόξευσαν στον αέρα συντρίμμια, μερικά από τα οποία προσγειώθηκαν σε μια πόλη περίπου πέντε μίλια μακριά. Περίπου 24 μίλια πάνω από τη γη, ο εκτοξευτήρας απέτυχε να αποκολληθεί, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να κατέβει και τελικά να αναγκαστεί η ομάδα της SpaceX να τον καταστρέψει με έκρηξη.

Ένας απρόβλεπτος “ανεμοστρόβιλος βράχων” δημιούργησε έναν κρατήρα και προκάλεσε ζημιές στην εξέδρα εκτόξευσης. Ωστόσο, ο Μασκ διευκρίνισε στο Twitter ότι η ζημιά στην εξέδρα εκτόξευσης “ήταν στην πραγματικότητα αρκετά μικρή” και διαβεβαίωσε ότι θα διορθωθεί γρήγορα, σύμφωνα με το CNBC.

Παρά την έκβαση της εκτόξευσης, ο Musk διατήρησε θετικές προοπτικές για νέα προσπάθεια σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, δεδομένου ότι η SpaceX αναπτύσσει πολλαπλά πρωτότυπα Starship. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Twitter Space, χειροκρότησε επίσης την ομάδα του για την αφοσίωση και τις προσπάθειές της.

“Νομίζω ότι η ομάδα της SpaceX έκανε καταπληκτική δουλειά”, σημείωσε. “Αυτό είναι σίγουρα υποψήφιο για το πιο δύσκολο τεχνικό πρόβλημα που έχει αναλάβει ο άνθρωπος”.

Διαβάστε επίσης – Παρασκευάς Φορολογάς: Τα νέα πακέτα του ψηφιακού λογιστή σου

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: