Πρόστιμο 345 εκατομμυρίων ευρώ στο TikTok για το χειρισμό των προσωπικών δεδομένων των παιδιών στην Ευρώπη

Στο TikTok επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ (370 εκατομμυρίων δολαρίων) για παραβίαση των κανονισμών της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών. Αυτό ανέφερε ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), αναφέροντας ότι οι παραβάσεις έλαβαν χώρα μεταξύ της 31ης Ιουλίου 2020 και της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η DPC, η οποία εποπτεύει πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην ΕΕ λόγω του ότι τα περιφερειακά τους κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Ιρλανδία, αναλαμβάνει δράση κατά της ByteDance, της μητρικής εταιρείας της TikTok.

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της TikTok εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση, ιδίως με το μέγεθος του προστίμου. Επισήμαναν ότι πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν είχαν ήδη αντιμετωπιστεί πριν από την έρευνα της DPC, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η DPC επισήμανε συγκεκριμένες παραβιάσεις από την TikTok, όπως η προεπιλεγμένη ρύθμιση “δημόσιο” για λογαριασμούς που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 16 ετών το 2020. Επιπλέον, το TikTok δεν πιστοποιούσε αν ένα άτομο που συνδεόταν μέσω της λειτουργίας “οικογενειακής αντιστοίχισης” ήταν πραγματικά ο γονέας ή ο κηδεμόνας ενός ανήλικου χρήστη.

Ωστόσο, το TikTok είχε ήδη δρομολογήσει βελτιώσεις με την εισαγωγή αυστηρότερων γονικών ελέγχων για τη λειτουργία οικογενειακής αντιστοίχισης τον Νοέμβριο του 2020. Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2021, τροποποίησε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες κάτω των 16 ετών, θέτοντας τους λογαριασμούς τους σε “ιδιωτικό”.

 

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: