Πειραιάς: Έρχεται ενεργειακός μετασχηματισμός στο λιμάνι του Πειραιά

Αναμένεται ότι το λιμάνι του Πειραιά θα προβεί σύντομα σε ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του, ξεκινώντας από τον τομέα της ακτοπλοΐας.

Τα μεγαλύτερα παγκοσμίως λιμάνια κάνουν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές τους, επιτρέποντας στα πλοία κατά τη διάρκεια ελλιμενισμού να συνδέονται με υποδομές παράκτιας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναφέρει ότι η σύνδεση με παράκτια ηλεκτρική ενέργεια βοηθά στην απενεργοποίηση των μηχανών των πλοίων στο λιμάνι και στη μείωση των εκπομπών ρύπων έως και 98%.

Για το επιβατηγό λιμάνι της ακτοπλοΐας, προβλέπονται πέντε θέσεις ηλεκτροδότησης, ενώ για την κρουαζιέρα έχουν προσδιοριστεί τέσσερις θέσεις στον υφιστάμενο χώρο.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) εργάζεται για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την κατασκευή των θέσεων ηλεκτροδότησης από τις αρχές του 2024, διαθέτοντας ήδη την απαιτούμενη μέση ηλεκτρική ισχύ με “πράσινη” ενέργεια.

Η εξασφάλιση της απαραίτητης ηλεκτρικής ισχύος υψηλής τάσης για τα κρουαζιερόπλοια από τον ΑΔΜΗΕ είναι πιο δύσκολη, με την ανάγκη για περίπου 80 μεγαβάτ για τις υφιστάμενες θέσεις.

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας: Έκδοση πράσινων ομολόγων

Σε έκδοση πράσινων ομολόγων της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν προχώρησε η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC). Τα ομόλογα αυτά έχουν σκοπό...

Κίνα: Υποχώρηση πληθωρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο

Κατά το μήνα Νοέμβριο υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Κίνα. Ο ρυθμός της υποχώρησης αυτής αποτελεί τον ταχύτερο των τελευταίων τριών ετών στην Κίνα. Σε...

Ενεργοποίηση για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Έπειτα από την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση ενεργοποιείτε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με προϋπολογισμό που αγγίζει...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d