Orfium: Εξαγοράζει τη Soundmouse, εταιρεία music reporting

Η Orfium ανακοινώνει την εξαγορά της Soundmouse, εταιρείας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής (music reporting) με έδρα το Λονδίνο και πελατολόγιο που συμπεριλαμβάνει τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, αλλά και εμβληματικές εταιρείες media. Η συμφωνία αυτή ενώνει τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στον χώρο της ψηφιακής μουσικής και διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και reporting, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία στο οικοσύστημα της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Rob Wells, Διευθύνων Σύμβουλος της ORFIUM και πρώην Πρόεδρος Global Digital Business της Universal Music Group, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως κίνηση – ορόσημο για τους κατόχους δικαιωμάτων και τις εταιρείες media, σχολιάζοντας: “Φέρνοντας τη Soundmouse στην οικογένεια της Orfium, είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα ψυχαγωγίας σε mainstream και ψηφιακά Μέσα. Έχουμε, πλέον, τη δυνατότητα να συνδέσουμε δημιουργούς, δικαιούχους και χρήστες μουσικής, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αξία σε όλους τους ενδιαφερόμενους σε κάθε τομέα του οικοσυστήματος”.

Η τεχνολογία της Orfium δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της, στους οποίους συγκαταλέγονται κορυφαίες παγκόσμιες δισκογραφικές εταιρείες και εκδότες μουσικής, να αποκομίσουν πρόσθετα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Σε μια εποχή που η παρακολούθηση και η δημιουργία εσόδων από τη χρήση μουσικής γίνεται ολοένα δυσκολότερη για τους δικαιούχους και τις εταιρείες media, λόγω της αύξησης των νέων καναλιών και πλατφορμών και της ανάπτυξης του Metaverse και του Web3, η Orfium συνεχίζει να αναπτύσσει και να παρέχει την τεχνολογία που απαιτείται για την υποστήριξη της βιομηχανίας ψυχαγωγίας τόσο στο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Με γραφεία στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο, στο Τόκυο και στην Αθήνα, όπου εδράζει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με 180 στελέχη, η ORFIUM αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η Orfium είχε τιμηθεί με το Βραβείο “Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς” του Elevate Greece για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που άλλαξαν άρδην τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προς όφελος των δημιουργών.

Ο Wells προσθέτει πως: “Μία από τις σημαντικότερες λύσεις που προσφέρουμε στη μουσική βιομηχανία είναι ο ευκολότερος εντοπισμός χρήσης, παρακολούθησης και δημιουργίας εσόδων από τα δικαιώματα σε όλα τα κανάλια. Το λογισμικό μας, το οποίο βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς, τους δικαιούχους δικαιωμάτων και όλους τους ενδιαφερόμενους να αποκομίσουν περισσότερη αξία, παρά τη ραγδαία εμφάνιση νέων πλατφορμών και Μέσων χρήσης μουσικής. Η ΟRFIUM πρωτοπορεί σε επενδύσεις τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η απόκτηση της Soundmouse θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, εμβαθύνοντας στις πολύπλοκες υποδομές της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και απλοποιώντας τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου για τους δημιουργούς προγραμμάτων, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων”.

Η Orfium ιδρύθηκε το 2015 από τους Drew Delis και Chris Mohoney, και σχεδόν αμέσως εντάχτηκαν ο Μιχάλης Πετυχάκης και ο Δημήτρης Παπασπύρου που ανέπτυξαν το λογισμικό, με στόχο να φέρει τεχνολογία αιχμής στον χώρο διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων. Ο Rob Wells προστέθηκε στην ομάδα το 2017, βοηθώντας την ORFIUM να μετατραπεί σε αξιόπιστο συνεργάτη για δισκογραφικές εταιρείες, εκδότες μουσικής, εταιρείες παραγωγής και οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.

Η Soundmouse έχει θέσει παγκόσμια πρότυπα στις υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής, συνδέοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, των παραγωγών, των εταιρειών συλλογικής διαχείρισης, των διανομέων, των δημιουργών προγραμμάτων και των ίδιων των δημιουργών μουσικής. Συνεργάζεται με μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, εταιρείες Media και πλατφόρμες streaming σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διάβασε επίσης – Tesla: Στο στόχαστρο του IG για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter.

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d