Όμιλος SABO: Επενδύει σε ΑΠΕ και Netmetering

Εν μέσω κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, ο Όμιλος SABO στρέφεται δυναμικά στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του. Πριν την εκπνοή του 2022, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού σταθμού Net Metering, μέγιστης δυναμικότητας 500 KW.

Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτοβολταικά πάρκα και στέγες δυναμικότητας 1,5 MW, με το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου να αποκτά συνολική εγκαταστημένη ισχύ 2 MW.

Όπως αναφέρει η CEO του Ομίλου κα Μ. Κοίλιαρη, «Στόχος της επένδυσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 60% έως το 2050 και η εξέλιξή μας σε μια από τις πιο «πράσινες» βιομηχανίες στην Ελλάδα. Οφείλουμε να προσθέτουμε αξία στους πελάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας που μας στηρίζουν σταθερά εδώ και τέσσερις δεκαετίες, προσφέροντάς τους προϊόντα υψηλής ποιότητας σε χαμηλό κόστος».

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές με την ετήσια παραγόμενη ενέργεια να εκτιμάται στα 705 MWh και προβλεπόμενο χρόνο απόσβεσης της επένδυσης 2 έτη. Ο σταθμός παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία από τον συνεργάτη του Ομίλου SABO, SOLARAGE, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και την εγκατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια βιομηχανία εντάσεως ενέργειας, η επένδυση στις ΑΠΕ και η μετάβαση σε ένα κυκλικό παραγωγικό μοντέλο βρίσκονται στην κορυφή της επιχειρηματικής agenda του Ομίλου.

Διάβασε επίσης – Τι είναι το ChatGPT και τι μπορεί να κάνει;

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: