Η Microsoft υποστηρίζει ότι η νέα έκδοση του Teams είναι δύο φορές πιο γρήγορη

Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μια ταχύτερη νέα έκδοση της εφαρμογής επικοινωνίας Teams για τα Windows σε εμπορικούς πελάτες σε ένα πρόγραμμα προεπισκόπησης. Το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες αργότερα φέτος, ενώ η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω σε νέες εκδόσεις του Teams για Mac και το διαδίκτυο.

Το Teams, που παρουσιάστηκε το 2017, έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος του Microsoft 365, της συνδρομητικής σουίτας λογισμικού παραγωγικότητας που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Office 365. Οι εταιρείες υιοθέτησαν γρήγορα το Teams για βιντεοκλήσεις και συνομιλίες κειμένου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ για να διατηρήσουν τη σύνδεση των εργαζομένων.

Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανέφερε ότι πάνω από 280 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Teams μηνιαίως, ακόμη και όταν πολλοί εργαζόμενοι επιστρέφουν σε περιβάλλοντα γραφείου.

Η Microsoft αντιμετώπισε ζητήματα επιδόσεων στο Teams το 2020 και άρχισε να αναπτύσσει μια έκδοση δεύτερης γενιάς το 2021 για την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων, σύμφωνα με τον Jeff Teper, πρόεδρο του τμήματος Collaborative Apps and Platforms της Microsoft, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Οι φήμες για μια νέα έκδοση του Teams εμφανίστηκαν νωρίτερα φέτος. Ο Teper αναγνώρισε ότι οι αναφορές αυτές δημιούργησαν “μεγάλη αναστάτωση”, αλλά ήθελε να περιμένει μέχρι το λογισμικό να επιτύχει έναν εσωτερικό στόχο, δηλαδή να είναι διπλάσιο σε ταχύτητα και να χρησιμοποιεί τη μισή μνήμη από την προηγούμενη έκδοση, πριν ανακοινώσει την ενημέρωση.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις που αποσκοπούν στην απλοποίηση του Teams, βασιζόμενη σε πάνω από 400 ενημερώσεις λειτουργιών που παραδόθηκαν το προηγούμενο έτος. Ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τη Microsoft να παραμείνει ανταγωνιστική με αντιπάλους όπως η Cisco, η Google, το Slack που ανήκει στην Salesforce και το Zoom.

Για παράδειγμα, το Teams θα κρύβει πλέον αρκετές λειτουργίες πίσω από ένα σύμβολο συν, μια έννοια γνωστή στους χρήστες άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Στο Slack, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν έγγραφα ή να ορίζουν υπενθυμίσεις αφού κάνουν κλικ σε ένα σύμβολο συν κάτω από την περιοχή εισαγωγής μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων Teams, όλοι οι συμμετέχοντες θα εμφανίζονται σε πλαίσια ίσου μεγέθους στην οθόνη, αντί να διατίθεται περισσότερος χώρος σε όσους έχουν ενεργοποιημένη την κάμερα.

Προηγουμένως, οι κλήσεις Teams μερικές φορές έμοιαζαν με πίνακες ζωγραφικής του Piet Mondrian με τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα τετραγώνων και ορθογωνίων, δήλωσε ο Teper.

Επιπλέον, η Microsoft ενημερώνει το Teams για να επιτρέπει στους χρήστες που ανήκουν σε πολλούς οργανισμούς να ενημερώνονται ευκολότερα σε όλους τους λογαριασμούς.

“Αντί να συνδέεστε και να βγαίνετε από διαφορετικούς μισθωτές και λογαριασμούς, μπορείτε τώρα να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε όλους – λαμβάνοντας ειδοποιήσεις ανεξάρτητα από το ποιον από αυτούς χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή”, έγραψε ο Teper σε ένα blog post.

Οι εταιρικοί χρήστες που αποκτούν πρόσβαση στη νέα έκδοση του Teams θα βλέπουν ένα διακόπτη στο επάνω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής, που θα τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην “κλασική έκδοση”, αν το επιθυμούν, έγραψε ο Teper στο blog post.

Διαβάστε επίσης – Google Ads: Τι είναι και πως λειτουργεί; 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: