Microsoft: Σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της appstore

Η Apple και η Google κυριαρχούν εδώ και καιρό στη διανομή εφαρμογών για κινητά, ιδίως για παιχνίδια, μέσω των καταστημάτων εφαρμογών τους. Αν και το Android επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν παιχνίδια και εφαρμογές από εναλλακτικές πηγές, τα καταστήματα αυτά δεν έχουν δημιουργήσει σημαντικό ανταγωνισμό.

Για να διαταράξει αυτό το δίδυμο, η Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα παιχνιδιών για κινητά και βασίζεται στους επερχόμενους κανονισμούς για να το επιτύχει. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο επικεφαλής παιχνιδιών της Microsoft, Phil Spencer, δήλωσε ότι ο νόμος της ΕΕ για την ψηφιακή αγορά (DMA), ο οποίος τίθεται σε ισχύ τον ερχόμενο Μάρτιο, θα βοηθήσει την εταιρεία στην υλοποίηση των στόχων της για το κατάστημα εφαρμογών για κινητά. Η DMA θα απαιτήσει από την Apple και τη Google να ανοίξουν τα οικοσυστήματά τους, επιτρέποντας σε άλλες εταιρείες να φορτώσουν τα καταστήματα εφαρμογών τους σε συσκευές Apple και Android.

Ο Spencer εξέφρασε την επιθυμία της Microsoft να προσφέρει περιεχόμενο Xbox και περιεχόμενο τρίτων συνεργατών σε οποιαδήποτε οθόνη όπου οι χρήστες θέλουν να παίξουν. Επί του παρόντος, αυτό δεν είναι εφικτό σε κινητές συσκευές, αλλά η Microsoft εργάζεται προς αυτό το μέλλον. Οι περιορισμοί της Apple σχετικά με τις λήψεις και τις αγορές εντός εφαρμογών έχουν καταστήσει δύσκολο για τη Microsoft να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης για την εφαρμογή Cloud Gaming στις συσκευές της Apple.

Η κίνηση της Microsoft να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών παιχνιδιών δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων αυτών των περιορισμών. Τόσο η Apple όσο και η Google δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Microsoft έχει εξαγοράσει πολλά στούντιο παιχνιδιών, όπως η Ninja Theory, η Playground Games και η Zenimax Media, ιδιοκτήτρια της Bethesda. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές για την οριστικοποίηση της εξαγοράς της Activision Blizzard. Σε περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία, η Microsoft θα μπορούσε να εδραιώσει μια θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων με ένα ξεχωριστό κατάστημα που θα περιλαμβάνει δημοφιλείς τίτλους όπως το Call of Duty Mobile και το Candy Crush Saga, μαζί με μελλοντικές κυκλοφορίες. Η Activision Blizzard έχει δημιουργήσει σημαντικά έσοδα από παιχνίδια για κινητά, καθιστώντας τον έλεγχο της διανομής μέσω ενός ειδικού καταστήματος πλεονεκτικό για τη Microsoft.

Η κύρια πρόκληση για τη Microsoft είναι η εξασφάλιση της έγκρισης για την εξαγορά της Activision Blizzard, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ εξετάζουν προσεκτικά τη συγχώνευση. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε πρόσφατα μια αντιμονοπωλιακή έρευνα λόγω ανησυχιών ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες μειώνοντας τις επιλογές και αυξάνοντας τις τιμές. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει αυτές τις ανησυχίες, η Microsoft δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προσφέρει δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Επιπλέον, η Microsoft έχει υπογράψει 10ετή συμφωνία για τη μεταφορά παιχνιδιών Xbox στις κονσόλες της Nintendo και έχει συμφωνήσει να καταστήσει αυτά τα παιχνίδια διαθέσιμα σε υπηρεσίες cloud gaming της Nvidia, της Boosteroid και της Ubitus.

Διάβασε επίσης – Η ViewSonic ColorPro VP2776 κερδίζει το Editors’ Choice Award του PC Mag

Ακολούθησε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: