Microsoft: Ανακοίνωσε πως θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους έως τις 31 Μαρτίου, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της. Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα καταγράψει επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το τελευταίο σημάδι ότι οι απολύσεις επιταχύνονται στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ύφεση.

Alphabet, Amazon και Salesforce είναι μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που μείωσαν το προσωπικό τους τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απολύσεις έρχονται μετά την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σχολεία ενθάρρυναν την εξ αποστάσεως εργασία για να μειώσουν την έκθεση στον κορονοϊό.

Η άνοδος των τιμών έχει ωθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες, πλήττοντας τις προοπτικές των τεχνολογικών μετοχών που υπεραποδίδεν σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς. Τώρα η Microsoft και άλλες τεχνολογικές εταιρείες κάνουν απολογισμό. Τον Ιούλιο η Microsoft ανέφερε ότι μείωσε λιγότερο από το 1% των εργαζομένων και τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε έναν πρόσθετο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που φέρεται να επηρέασε λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Όσα ανέφερε ο CEO της Microsoft

“Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα βγει από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη. Η κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της Microsoft κατά λιγότερο από 5% και ορισμένοι εργαζόμενοι θα μάθουν αυτή την εβδομάδα αν θα χάσουν τη δουλειά τους, ανέφερε.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που είναι επιλέξιμοι για παροχές θα λάβουν αποζημίωση που θα είναι υψηλότερη της αγοράς, υγειονομική περίθαλψη, θα λάβουν μετοχές με πλήρη δικαιώματα κυριότητας να ωριμάζουν σε έξι μήνες και προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τη λήξη της εργασίας τους, ανέφερε ο Nadella.

Ο Nadella επανέλαβε τις τάσεις για το επιχειρηματικό κλίμα που έχει περιγράψει τους τελευταίους μήνες. “Όπως είδαμε τους πελάτες να επιταχύνουν τις ψηφιακές δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα τους βλέπουμε να βελτιστοποιούν τις ψηφιακές δαπάνες τους για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα”, σημείωσε. “Βλέπουμε επίσης οργανισμούς σε κάθε κλάδο και γεωγραφική περιοχή να επιδεικνύουν προσοχή, καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα μέρη την αναμένουν”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Nadella είχε επισημάνει ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να κάνει προσαρμογές. “Νομίζω ότι για εμάς ως παγκόσμια εταιρεία, δεν πρόκειται να είμαστε απρόσβλητοι από ό,τι συμβαίνει στα μακροοικονομικά”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο CNBC-TV18. “Θα πρέπει επίσης να αποκτήσουμε το δικό μας είδος επιχειρησιακής εστίασης για να διασφαλίσουμε ότι τα έξοδά μας θα συμβαδίζουν με την αύξηση των εσόδων μας”.

Οι μεγάλες απολύσεις δεν αποτελούν ετήσια άσκηση για τη Microsoft, αλλά συμβαίνουν περιστασιακά. Το 2017 η Microsoft απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους σε μια ευρεία αναδιοργάνωση της μονάδας πωλήσεών της. Το 2014, μετά την εξαγορά της επιχείρησης συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, η Microsoft απέλυσε 18.000 άτομα.

“Κάθε ένας από εμάς και κάθε ομάδα σε όλη την εταιρεία πρέπει να ανεβάσει τον πήχη και να αποδώσει καλύτερα από τον ανταγωνισμό για να προσφέρει ουσιαστική καινοτομία από την οποία οι πελάτες, οι κοινότητες και οι χώρες μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν”, ανέφερε ο Nadella. “Αν το πετύχουμε αυτό, θα αναδειχθούμε ισχυρότεροι και θα ευδοκιμήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον- είναι τόσο απλό”.

Διάβασε επίσης – Tesla: Στο στόχαστρο του IG για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: