Η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά από νέες λειτουργίες αγορών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για τη μηχανή αναζήτησης Bing και το Bing AI chatbot μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Τα νέα εργαλεία, τα οποία φαίνεται να είναι πιο πρακτικά από ορισμένες από τις προηγούμενες λειτουργίες αγορών που ενσωματώθηκαν στον Edge, περιλαμβάνουν οδηγούς αγορών που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης αναζητήσει “προμήθειες για το κολέγιο”, το Bing θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη του, που υποστηρίζεται από την GPT, για να δημιουργήσει έναν οδηγό αγοράς. Αυτός ο οδηγός θα συγκεντρώνει προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες, θα εμφανίζει τις προδιαγραφές τους για εύκολη σύγκριση και θα κατευθύνει τους χρήστες σε μέρη όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν μια αγορά (η Microsoft κερδίζει μια προμήθεια θυγατρικών σε τέτοιες περιπτώσεις).
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους δικτυακούς τόπους που ειδικεύονται στη δημιουργία οδηγών αγοράς. Μένει να δούμε πώς θα προσαρμοστούν αυτοί οι ιστότοποι στη νέα λειτουργία της Bing, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι και άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, ενδέχεται να εισαγάγουν παρόμοιες λειτουργίες. Ενώ αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος του χαμηλής ποιότητας περιεχομένου αγορών που είναι βελτιστοποιημένο αποκλειστικά για τις μηχανές αναζήτησης, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεάσει και το γνήσιο συντακτικό περιεχόμενο.
Από τώρα, οι νέοι οδηγοί αγορών της Bing είναι προσβάσιμοι στις ΗΠΑ, ενώ έχει ξεκινήσει η παγκόσμια εξάπλωση για τον Edge. Επιπλέον, η Microsoft έχει εισαγάγει παγκοσμίως περιλήψεις κριτικών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η λειτουργία συμπυκνώνει τις διαδικτυακές κριτικές προϊόντων σε μια σύντομη περίληψη. Για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bing Chat στο πρόγραμμα περιήγησης Edge να συνοψίσει τις κριτικές για ένα συγκεκριμένο προϊόν και η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει μια συνοπτική επισκόπηση.
Ένα άλλο καινοτόμο εργαλείο είναι το Price Match, το οποίο βοηθά τους χρήστες να ζητήσουν αντιστοίχιση τιμής από τους εμπόρους λιανικής πώλησης, εάν η τιμή ενός προϊόντος μειωθεί μετά την αγορά. Η Microsoft έχει συνεργαστεί με κορυφαίους λιανοπωλητές των ΗΠΑ που έχουν υφιστάμενες πολιτικές αντιστοίχισης τιμών και σχεδιάζει να συμπεριλάβει περισσότερους λιανοπωλητές στο μέλλον, αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένα ονόματα.
Διαβάστε επίσης – Η SeedBlink συνεργάζεται με την Equidam για να ενισχύσει τους νέους επιχειρηματίες με δίκαιες αποτιμήσεις εταιρειών