Η μετοχή της Bed Bath & Beyond πιο χαμηλά από ποτέ

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond (BBBY) έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ στο τέλος του τριμήνου, κλείνοντας στα 43 σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού παλεύει να ανατρέψει την επιχειρηματική της πορεία και έχει σημειώσει πτώση 82% από έτος σε έτος στη μετοχή της.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία αντιμετώπισε αναταράξεις λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των καταστημάτων που πωλούν μια σειρά προϊόντων από είδη κουζίνας έως λευκά είδη. Ακολουθεί μια σύνοψη της πρόσφατης ιστορίας της εταιρείας:

Τον Ιανουάριο, η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι είχε αθετήσει τα δάνειά της και δεν διέθετε τα κεφάλαια για να αποπληρώσει το χρέος της. Τα προβλήματα ρευστότητας κατέστησαν δύσκολο για την εταιρεία να διατηρήσει τις σχέσεις με τους προμηθευτές και να διατηρήσει τα ταλέντα.

Ο αριθμός των καταστημάτων μειώνεται σταθερά, με τον τρέχοντα αριθμό να ανέρχεται σε 360, από πάνω από 1.550 το 2017. Παρά τις προσπάθειες να αλλάξει πορεία η εταιρεία, όπως η πρόσληψη του πρώην στελέχους της Target Mark Tritton το 2019, ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από την βετεράνο του λιανεμπορίου Sue Gove τον Ιούνιο του 2022, μετά την κατάρρευση των τριμηνιαίων πωλήσεων κατά 27%, η επιτυχία ήταν άπιαστη.

Τον Αύγουστο, όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στα 10 δολάρια ανά μετοχή, ο αναλυτής της Loop Capital Anthony Chukumba δήλωσε ότι η BBBY αξίζει μόνο 1 δολάριο και προέβλεψε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κλείσει μέσα σε ένα χρόνο, κάνοντας λόγο για “σπιράλ θανάτου”.

Από το 2021, η BBBY αποτελεί μια αγαπημένη μετοχή meme. Τον Μάρτιο του 2022, όταν η RC Ventures του ακτιβιστή επενδυτή Ryan Cohen απέκτησε μερίδιο 9,8% στην εταιρεία, η μετοχή εκτινάχθηκε κατά 86%, φτάνοντας περίπου τα 22 δολάρια. Ο Cohen, γνωστός ως “Papa John” για τη συμμετοχή του στο GameStop (GME), πούλησε αργότερα ολόκληρο το μερίδιό του στην BBBY τον Αύγουστο, αποκομίζοντας κέρδος 68 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μετοχή έπεσε περίπου 40% σε μία ημέρα μετά την αποχώρησή του.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Bed Bath & Beyond προσπάθησε να σώσει την επιχείρησή της ανακοινώνοντας συμφωνία με το hedge fund Hudson Bay Capital για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,025 δισ. δολαρίων μέσω προσφοράς μετοχών. Η μετοχή έπεσε πάνω από 40% σε περίπου 3 δολάρια ανά μετοχή κατά την ανακοίνωση.

Έκτοτε, η μετοχή συνέχισε να πέφτει και η Hudson Bay αποσύρθηκε από τη συμφωνία. Στις 30 Μαρτίου, η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αντλήσει έως και 300 εκατ. δολάρια με προσφορά μετοχών στις δημόσιες αγορές, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πτώχευση.

Διαβάστε επίσης – Ιταλία: Η πρώτη δυτική χώρα που μπλοκάρει το ChatGPT 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: