Kpler: Εξαγωράζει την MarineTraffic

Δύο παρόχους παγκόσμιων δεδομένων παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακών αναλύσεων, την ελληνική MarineTraffic και την γερμανική FleetMon εξαγόρασε η Kpler, ένας παγκόσμιος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων και αγοράς.

Η συμφωνία ήρθε μετά από μια προηγούμενη εξαγορά της FleetMon από τη MarineTraffic, με αποτέλεσμα μια συντονισμένη διπλή εξαγορά της Kpler στον χώρο της ναυτιλιακής ανάλυσης.

Οι δύο εταιρείες

Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic με έδρα την Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας παρέχοντας ευρέως προσβάσιμες πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, που ιδρύθηκε επίσης το 2007, παρέχει δεδομένα AIS σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών όλης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο συνδυασμός των δυνατών σημείων των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να ξεκλειδώσει περισσότερη αξία για τον ναυτιλιακό τομέα και θα αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ζήτησης για νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και εντεινόμενων παγκόσμιων προκλήσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της ναυτιλίας.

«Από τη δημιουργία της, η Kpler έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε τα εμπορεύματα και τη ναυτιλιακή νοημοσύνη σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στα δεδομένα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε και θα οδηγήσει σε περαιτέρω καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα, ενσωματώνοντας την εξαιρετική δουλειά τόσο της MarineTraffic όσο και της FleetMon», δηλωσε ο François Cazor, Διευθύνων Σύμβουλος, Kpler.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα FleetMon. Είμαι βέβαιος ότι η ενοποίηση των προϊόντων μας και της οργανωτικής μας κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο όλο και πιο συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος, MarineTraffic.

«Η δημιουργία διαφάνειας για τον κόσμο της ναυτιλίας έχει οδηγήσει τη δουλειά μας για περισσότερο από μια δεκαετία. Συνδυάζοντας την εμπειρία και την αριστεία οι ομάδες Kpler , MarineTraffic και FleetMon θα προωθήσουν το ταξίδι της ψηφιοποίησης για τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ας παραμείνουμε ενεργοί, και συνδεδεμένοι συμπλήρωσε ο Lars Brandstäter, Διευθύνων Σύμβουλος, FleetMon.

Οι εξαγορές

Η Kpler έχει πλέον πραγματοποιήσει πέντε εξαγορές τους τελευταίους 18 μήνες και εξασφάλισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια επενδυτικής χρηματοδότησης το 2022 από τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων Five Arrows και Insight Partners. Μετά από αυτές τις δύο νέες εξαγορές, η Kpler θα απασχολεί πάνω από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και θα εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας και των εμπορευμάτων.

Η MarineTraffic έλαβε οικονομικές συμβουλές σε σχέση με τη συναλλαγή από τη Nevantio Advisors, με νομικές συμβουλές από την Lambadarios Law Firm (Ελλάδα), τον Reed Smith (Ηνωμένο Βασίλειο) και την FieldFisher (Γερμανία). Η Berenson & Company ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Kpler, η οποία έλαβε νομικές συμβουλές από την Cooley (Ηνωμένο Βασίλειο) και την Karatzas & Partners (Ελλάδα).

Διάβασε επίσης – Ποια είναι τα 7Ps του Marketing;

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d