Inditex: Τα κέρδη της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Zara, αυξάνονται κατά 40%

Η Inditex, η μητρική εταιρεία της Zara, ανακοίνωσε την Τετάρτη σημαντική αύξηση 40% στα καθαρά κέρδη του εξαμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι ο παγκόσμιος γίγαντας της γρήγορης μόδας υπήρξε μετριοπαθής με τις αυξήσεις των τιμών του.

Φέτος, η Inditex αποστασιοποιήθηκε περαιτέρω από τον κύριο ανταγωνιστή της, την H&M, προσαρμοζόμενη αποτελεσματικά στις αλλαγές της μόδας, προμηθεύοντας από κοντινούς προμηθευτές και καθορίζοντας με επιδεξιότητα τα σημεία τιμών για να διαχειριστεί τις πληθωριστικές προκλήσεις.

Για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου, η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,5 δισ. ευρώ (2,7 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 2,38 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία της LSEG. Ωστόσο, παρά τις θετικές αυτές επιδόσεις, η μετοχή της Inditex υποχώρησε κατά 1,5% στις πρώτες συναλλαγές της αγοράς της Μαδρίτης, πιθανότατα επηρεασμένη από τους επενδυτές που κεφαλαιοποίησαν την ανατίμηση 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο αναλυτής William Woods από την Bernstein σχολίασε την πρόσφατη πορεία της εταιρείας, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι επενδυτές μπορεί να αναρωτιούνται για τη μακροβιότητα αυτών των ισχυρών επιδόσεων. Ωστόσο, η γενική συναίνεση μεταξύ των αναλυτών της αγοράς είναι ότι τα στέρεα οικονομικά θεμέλια της Inditex θα της επιτρέψουν να διατηρήσει ή ενδεχομένως να μειώσει τις τιμές εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης και της μείωσης του πληθωρισμού.

Στο μέτωπο της επέκτασης, η Zara επιδιώκει να διευρύνει το αποτύπωμά της στις ΗΠΑ, οι οποίες πρόσφατα ξεπέρασαν όλες τις άλλες αγορές εκτός από την Ισπανία όσον αφορά τις πωλήσεις της Inditex.

Κατά την εν λόγω περίοδο, η Inditex σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 13,5%, οι οποίες ανήλθαν σε 16,9 δισ. ευρώ, με το μικτό περιθώριο κέρδους να φτάνει το 58,2%. Η Inditex, ο όμιλος-ομπρέλα που στεγάζει επίσης μάρκες όπως η Bershka και η Pull & Bear, αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις, προσαρμοσμένες για τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, αυξήθηκαν κατά 14% από την 1η Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας μια ισχυρή συνέχιση των καλοκαιρινών πωλήσεων, καθώς οι φθινοπωρινές σειρές αρχίζουν να μπαίνουν στα ράφια.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: