Η Βρετανία δίνει $621 εκατ. στην Tata Steel – 3.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύτηκε να διαθέσει 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (που ισοδυναμούν με 621 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει την Tata Steel (TISC.NS) στη μετάβαση των δραστηριοτήτων της στην Ουαλία προς πιο πράσινες πρακτικές, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τομέα χάλυβα της χώρας. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο έως και 3.000 θέσεις εργασίας.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδότησης, ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων λιρών για την κορυφαία χαλυβουργική εγκατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου, ενσωματώνει δέσμευση 750 εκατομμυρίων λιρών από την ίδια την Tata. Το κεφάλαιο αυτό διατίθεται για τη μετάβαση από τις διαδικασίες που βασίζονται στον άνθρακα σε φιλικότερες προς το περιβάλλον ηλεκτρικές καμίνους τόξου.

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή υπόσχεται τη διατήρηση 5.000 θέσεων εργασίας, δημιουργούνται ανησυχίες καθώς το σημερινό εργατικό δυναμικό της Tata Steel UK ξεπερνά τις 8.000. Η μετάβαση σε καθαρότερους κλιβάνους, οι οποίοι απαιτούν λιγότερους ανθρώπινους πόρους, ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια σχεδόν 3.000 θέσεων εργασίας.

Η Kemi Badenoch, υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας αυτής τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για τους εργαζομένους του. Τόνισε ότι, χωρίς μια τέτοια πρωτοβουλία, η χαλυβουργία στην εν λόγω περιοχή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά πλήγματα.

Η Tata Steel, με έδρα την Ινδία, είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για το μέλλον της εγκατάστασης του Port Talbot χωρίς κυβερνητική βοήθεια. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε την περιβαλλοντική σημασία των νέων κλιβάνων, εκτιμώντας τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της χώρας κατά περίπου 1,5%. Αυτό συμβαίνει υπό το πρίσμα ότι η εγκατάσταση του Port Talbot συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: