Η Sandoz αναβαθμίζει τα σχέδια προώθησης προϊόντων πριν από το ντεμπούτο στην αγορά

Η Sandoz, ο βραχίονας γενόσημων φαρμάκων του ελβετικού φαρμακευτικού τιτάνα Novartis , θέτει ως στόχο την εισαγωγή τουλάχιστον πέντε ακόμη βιολογικών φαρμάκων, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της, Richard Saynor. Η κίνηση αυτή γίνεται εν όψει της εισόδου της εταιρείας στη δημόσια αγορά τον επόμενο μήνα.

Η πρόταση για την απόσχιση της Sandoz αναμένεται να λάβει έγκριση σε ειδική συνέλευση των μετόχων της Novartis την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα σχέδιά της, η Sandoz έχει στην ουρά ανάπτυξης 25 βιοομοειδή φάρμακα, τα οποία αποτελούν οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις σε βιολογικά φάρμακα των οποίων οι πατέντες έχουν λήξει. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει πέντε από αυτά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ρίτσαρντ Σέινορ, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2019, μοιράστηκε με το Reuters την άποψή του για την πορεία ανάπτυξης: “Από μόλις οκτώ βιολογικά φάρμακα όταν ανέλαβα, ο αγωγός μας διαθέτει τώρα 25 και οραματίζομαι ένα μέλλον όπου ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 30”.

Κατέχοντας επί του παρόντος τον τίτλο του δεύτερου σημαντικότερου παραγωγού βιοομοειδών στον κόσμο, αμέσως μετά την Pfizer (PFE.N), ο Saynor φιλοδοξεί να ξεπεράσει την Pfizer, παρόλο που ο αμερικανικός γίγαντας δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη πρωτότυπων φαρμάκων έναντι των αναπαραγωγών.

Οι προβλέψεις για την αποτίμηση της Sandoz ποικίλλουν, με την Deutsche Bank να προβλέπει κεφαλαιοποίηση μεταξύ 11 και 13 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, η χρηματιστηριακή Berenberg έχει μια πιο γενναιόδωρη εκτίμηση που κυμαίνεται από 17 έως 26 δισ. δολάρια. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής αγοράς, ο Saynor δήλωσε ότι η κυκλοφορία νέων βιοομοειδών στις περιοχές αυτές, ιδίως καθώς σημαντικά φάρμακα παύουν να έχουν πατέντα, είναι ζωτικής σημασίας για την επέκταση και τις φιλοδοξίες κερδοφορίας της εταιρείας.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: