Η Oracle φέρνει την υποδομή βάσεων δεδομένων της στο Microsoft Azure

Λίγο μετά την απογοητευτική εικόνα των εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2023 και την πρόβλεψη μιας δυσοίωνης ετήσιας πρόβλεψης που είχε ως αποτέλεσμα την πιο απότομη πτώση της τιμής της μετοχής σε μία ημέρα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, η Oracle αποκάλυψε τη συνεργασία της με τη Microsoft. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει σε ένα τμήμα της υποδομής της Oracle να βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος cloud Azure της Microsoft.

Αυτή η μοναδική πρωτοβουλία, με την ονομασία Oracle Database@Azure, επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες βάσεων δεδομένων της Oracle, οι οποίες τροφοδοτούνται από το ιδιόκτητο υλικό της Oracle και βρίσκονται εντός των κόμβων δεδομένων του Azure.

Στόχος της Oracle Database@Azure είναι να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των λύσεων βάσεων δεδομένων της Oracle με την ισχυρή ασφάλεια και τις απαράμιλλες υπηρεσίες του Azure. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις προσφορές Azure που διαμορφώνονται από κοινού με την OpenAI, έναν βασικό συνεργάτη της Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε κοινή συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle Larry Ellison εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι συνεπάγεται τη μετατόπιση των πόρων υλικού και λογισμικού της Oracle απευθείας στα κέντρα δεδομένων της Azure, συγχωνεύοντας ουσιαστικά τα βασικά τους πλεονεκτήματα μέσα σε μια μοναδική υποδομή.

Αν και οι αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συμμαχία είναι ακόμη υπό κάλυψη, η δήλωση της Oracle μετέφερε ότι η Oracle Database@Azure έχει ως στόχο να παρέχει στο πελατολόγιό της αυξημένη ευελιξία κατά τη μετάβαση των βάσεων δεδομένων τους στο cloud. Αυτό θα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη νέα προσέγγιση για τη δημιουργία, την εποπτεία και τη χρήση των μονάδων βάσεων δεδομένων της Oracle στο περιβάλλον Azure.

Με την εισαγωγή της, η πλατφόρμα Oracle Database@Azure θα είναι συμβατή με ένα φάσμα των υφιστάμενων υπηρεσιών βάσεων δεδομένων της Oracle, όπως η Oracle Exadata Database, η Oracle Autonomous Database και τα Oracle Real Application Clusters. Επιπλέον, υπάρχει κοινή δέσμευση τόσο της Oracle όσο και της Microsoft να εξασφαλίσουν κορυφαία υποστήριξη για όλες τις κρίσιμες λειτουργίες.

Οι πελάτες θα έχουν την ευκολία να αποκτούν την Oracle Database@Azure μέσω του Azure Marketplace και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ισχύοντα πλεονεκτήματα αδειοδότησης της Oracle Database. Ειδικότερα, η Oracle θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και την εποπτεία των προσφορών της εντός του παγκόσμιου δικτύου κέντρων δεδομένων της Microsoft, ξεκινώντας από τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: