Η OpenAI παρουσιάζει AI εφαρμογές, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τη βάσει καταναλωτών της

Η OpenAI ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας νέας αγοράς που θα παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιασμένες για μια ποικιλία πρακτικών εργασιών, από εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως η διδασκαλία μαθηματικών μέχρι δημιουργικές προσπάθειες όπως ο σχεδιασμός αυτοκόλλητων ετικετών. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της OpenAI για την επέκταση της εμβέλειάς της στην καταναλωτική αγορά.

Η ενημέρωση αποκαλύφθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI Sam Altman κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου συνεδρίου προγραμματιστών της εταιρείας, στο οποίο συμμετείχαν 900 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως η τελευταία προσπάθεια της OpenAI να αξιοποιήσει την ευρεία απήχηση του ChatGPT, ενθαρρύνοντας τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εντός της πλατφόρμας της, προσφέροντάς τους κίνητρα.

Το ChatGPT, το οποίο εισήχθη τον Νοέμβριο του 2022, απέκτησε γρήγορα μια σημαντική βάση χρηστών, με την Altman να αναφέρει 100 εκατομμύρια εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες.

Η εταιρεία έχει επινοήσει τον όρο “GPTs” για αυτές τις προσαρμοσμένες εφαρμογές AI, οι οποίες είναι ουσιαστικά εκκολαπτόμενες εκδόσεις βοηθών AI προσαρμοσμένες για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στον πραγματικό κόσμο, όπως η διαχείριση ταξιδιωτικών κρατήσεων.

Η OpenAI πρόκειται να ανοίξει το GPT Store, μια πλατφόρμα όπου οι δημιουργοί μπορούν να δημοσιεύουν και να αξιοποιούν τα GPTs τους, αργότερα μέσα στο μήνα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αναζωογονημένη προσέγγιση μετά από προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες να δημιουργηθεί μια αγορά για πρόσθετα ChatGPT. Το κατάστημα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εισόδημα με βάση τη δέσμευση των χρηστών με τα GPTs τους, δίνοντας έτσι κίνητρα για καινοτομία και ανάπτυξη στο οικοσύστημα OpenAI.

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: