Η Microsoft και η Paige αναπτύσσουν ένα μοντέλο AI για τη διάγνωση του καρκίνου

Η Microsoft συνεργάστηκε με την Paige, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της ψηφιακής παθολογίας, για την ανάπτυξη ενός από τα πιο προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με βάση την εικόνα στον κόσμο, με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου.

Αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ξεπερνά την κλίμακα οποιουδήποτε υπάρχοντος συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε εικόνες, διαθέτοντας δισεκατομμύρια παραμέτρους, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες. Πρωταρχικός σκοπός του είναι να εμβαθύνει στις περίπλοκες αποχρώσεις του καρκίνου, θέτοντας τα θεμέλια για μελλοντικά κλινικά εργαλεία και υπολογιστικούς δείκτες που θα επαναπροσδιορίσουν τα πεδία της ογκολογίας και της παθολογίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εντοπίσει τόσο τους διαδεδομένους όσο και τους ασυνήθιστους τύπους καρκίνου, με τους τελευταίους να θέτουν συχνά διαγνωστικές προκλήσεις.

Ο Desney Tan, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Microsoft Health Futures, σχολίασε: “Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, φέρνουμε επανάσταση στην προσέγγιση της κατανόησης της παθολογίας του καρκίνου. Αυτή η καινοτομία θα βελτιώσει σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη και θα επηρεάσει θετικά αμέτρητες ζωές”.

Η Paige, η οποία αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τις ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής παθολογίας και κλινικής τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός αρχικού μοντέλου μεγάλης κλίμακας, χρησιμοποιώντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο εικόνες που προέρχονται από περίπου 500.000 παθολογικές αντικειμενοφόρους πλάκες, οι οποίες καλύπτουν διάφορες μορφές καρκίνου.

Στο επερχόμενο στάδιο ανάπτυξής τους, η Paige σχεδιάζει να ενσωματώσει έως και τέσσερα εκατομμύρια ψηφιοποιημένες αντικειμενοφόρους πλάκες μικροσκοπίου που καλύπτουν πολυάριθμες ποικιλίες καρκίνου από το απαράμιλλο αρχείο κλινικών δεδομένων της, το οποίο μετριέται σε petabytes. Για την τελειοποίηση αυτής της τεχνολογίας σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η Paige θα αξιοποιήσει τις υπερυπολογιστικές δυνατότητες της Microsoft. Μόλις τελειοποιηθεί, η τεχνολογία θα διανεμηθεί σε ιατρικά ιδρύματα και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας Azure της Microsoft.

Ο Razik Yousfi, SVP of Technology της Paige, δήλωσε: “Η αφοσίωσή μας στην προώθηση της απεικόνισης του καρκίνου είναι αταλάντευτη. Με τη δημιουργία αυτού του μοντέλου, στοχεύουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του τεράστιου αριθμού ατόμων που πλήττονται από τον καρκίνο”.

Διαβάστε επίσης – Το WhatsApp δοκιμάζει feature που θα μπορούσε να το ανοίξει σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d