Η Μετοχή της Amazon έτοιμη να ξεφύγει καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται στο AI

Ο τιτάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψηφιακής ροής Amazon.com (AMZN) σημείωσε αύξηση 3,5% τη Δευτέρα και πλησιάζει ένα αξιοσημείωτο επενδυτικό όριο. Η μετοχή θεωρείται συχνά ως μία από τις διακεκριμένες “Μεγαλοπρεπείς 7”.

Φτάνοντας στο αποκορύφωμά της από τις 16 Αυγούστου 2022, η μετοχή της Amazon έχει εκτιναχθεί κατά εντυπωσιακό 69% φέτος, ξεπερνώντας την ανάπτυξη του Nasdaq κατά 32% και του S&P 500 κατά 16%. Μεταξύ των “Μεγαλοπρεπών 7”, το διάγραμμα των επιδόσεών της αναμφισβήτητα λάμπει περισσότερο.

Η απόδοση της μετοχής της Amazon κινείται προς νέα ύψη

Τελειώνοντας λίγο πριν από το όριο των 143,63 μονάδων, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα πιθανό επενδυτικό ορόσημο, η μετοχή της Amazon σχεδόν αγγίζει το ετήσιο υψηλό της. Αυτό το ανώτατο σημείο είχε επιτευχθεί προηγουμένως στις 4 Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της.

Μετά την αποκάλυψη καλύτερων από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, η μετοχή σημείωσε άνοδο κατά 8,3% την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε μια πτωτική στροφή, αγγίζοντας πολλές φορές τον μέσο όρο των 50 ημερών της, αλλά πάντα ανακάμπτοντας. Αυτή η συνεπής στήριξη πρότεινε ένα ιδανικό σημείο εισόδου γύρω στα 133,38.

Η σχετική ισχύς της μετοχής έφτασε σε νέο ετήσιο μέγιστο τη Δευτέρα, όπως προκύπτει από το τελευταίο εβδομαδιαίο διάγραμμα της MarketSmith.

Καινοτομία στην Amazon: Αγκαλιάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη
Η Amazon συνεχίζει να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της, ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης της Amazon Web Services (AWS) σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής αναλυτής μετοχών της Goldman Sachs στις ΗΠΑ, David J. Kostin, ανέδειξε την Amazon μεταξύ μιας επιλεγμένης ομάδας τεχνολογικών κολοσσών που είναι έτοιμοι να κερδίσουν σημαντικά από την AI βραχυπρόθεσμα. Ο Kostin προβλέπει επίσης ότι τα κέρδη της Amazon θα μπορούσαν να σημειώσουν άνοδο 39% μακροπρόθεσμα, η οποία πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της για την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον, στις 5 Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι το BMW Group επέλεξε την AWS ως την κύρια λύση cloud για τις προηγμένες ψηφιακές πρωτοβουλίες του.

Διαβάστε επίσης – 3 πλατφόρμες για δωρεάν φωτογραφίες

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: