Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά

Την Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επέλεξε να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 100 μονάδες βάσης, ανεβάζοντάς το στο 13%. Αυτό σηματοδοτεί την τρίτη διαδοχική αύξηση του επιτοκίου από την τράπεζα ως αντίμετρο στην πτώση του ρουβλίου και τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές ανησυχίες.

Προηγουμένως, καθώς το ρούβλι έπεσε κάτω από το όριο των 100 μονάδων ανά δολάριο και μετά την έκκληση του Κρεμλίνου για μια πιο αυστηρή νομισματική στάση, η κεντρική τράπεζα έλαβε το έκτακτο μέτρο της αύξησης των επιτοκίων κατά 350 μονάδες βάσης στο 12% σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

Η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε περαιτέρω την πρόθεσή της να υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στον πληθωρισμό, υποδεικνύοντας ότι είναι ανοιχτή σε μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, εάν κριθεί απαραίτητο λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών.

Η Elvira Nabiullina, επικεφαλής της τράπεζας, μοιράστηκε τις απόψεις της κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Τόνισε ότι η απόφαση για αύξηση του επιτοκίου οφείλεται στις αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Η τράπεζα σκοπεύει να διατηρήσει αυτό το αυξημένο επιτόκιο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μέχρι να υπάρξουν απτές ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Επισημαίνοντας τις βασικές προκλήσεις, το επίσημο ανακοινωθέν της τράπεζας επεσήμανε τον συνδυασμό της εγχώριας ζήτησης που υπερβαίνει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της σημαντικής υποτίμησης του ρουβλίου τους τελευταίους μήνες.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: