Η Intel θα πουλήσει το 10% των μετοχών της IMS Nanofabrication στην TSMC

Την Τρίτη, η Intel ανακοίνωσε την απόφασή της να μεταβιβάσει ποσοστό 10% του τμήματος IMS Nanofabrication στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC). Η συμφωνία καθορίζει την αποτίμηση της IMS σε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά την πώληση αυτή, η Intel θα συνεχίσει να είναι ο κύριος μέτοχος της IMS. Η οριστικοποιημένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Matt Poirier, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της Intel, παρατήρησε ότι η επένδυση της TSMC αντανακλά τις προσδοκίες στον τομέα της κατασκευής ημιαγωγών όσον αφορά το πολλά υποσχόμενο μέλλον της IMS.

Αν και η Intel Foundry Services της Intel είναι αντίπαλος της TSMC στη συμβατική κατασκευή, η TSMC και η IMS έχουν κοινό ιστορικό συνεργασίας που χρονολογείται περίπου από το 2011 ή το 2012. Η καινοτομία της IMS αποτελεί σταθερά βασικό στοιχείο για την TSMC, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της IMS Elmar Platzgummer.

Νωρίτερα φέτος, η Intel εκχώρησε το 20% του μεριδίου της στην IMS, πουλώντας το στην Bain Capital, με την αποτίμηση να παραμένει σταθερή.

Η IMS, η οποία προέρχεται από την Αυστρία, εντάχθηκε στο χαρτοφυλάκιο της Intel το 2015. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή ενός ζωτικού εξαρτήματος κατασκευής τσιπ, γνωστού ως μάσκα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επερχόμενη γενιά οργάνων λιθογραφίας. Αυτή η τεχνολογία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας υψηλής ΝΑ είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη των ταχύτερων επιδόσεων των τσιπ.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: