Η Google επιτυγχάνει διακανονισμό $93 εκατομμυρίων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με την Καλιφόρνια

Σε μια σημαντική κίνηση για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τις πρακτικές εντοπισμού τοποθεσίας της, η Google συμφώνησε να καταβάλει στην πολιτεία της Καλιφόρνιας το ποσό των 93 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγωγή είχε υποστηρίξει ότι η Google παραπλάνησε τους χρήστες σχετικά με τον έλεγχο που είχαν στη συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Ρομπ Μπόντα, αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ακόμη και όταν οι χρήστες απενεργοποιούσαν το “Ιστορικό τοποθεσίας” τους, η Google συνέχιζε να τους σκιαγραφεί, προσαρμόζοντας έτσι τις διαφημίσεις στις προτιμήσεις τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πεποίθηση πολλών χρηστών που πίστευαν ότι μπορούσαν να εξαιρεθούν από τη στοχευμένη διαφήμιση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση του απορρήτου των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει σαφέστερες γνωστοποιήσεις σχετικά με τις μεθοδολογίες παρακολούθησης και τη χρήση των δεδομένων που συλλέγονται.

Ο Bonta τόνισε τη στάση της πολιτείας, επισημαίνοντας την αναντιστοιχία στους ισχυρισμούς και τις ενέργειες της Google. “Η Google υποσχέθηκε στους χρήστες της ότι οι τοποθεσίες τους δεν θα παρακολουθούνται από τη στιγμή που θα κάνουν opt out. Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας έκανε ακριβώς το αντίθετο, αξιοποιώντας τα δεδομένα των χρηστών για το οικονομικό του όφελος”, σημείωσε ο Bonta.

Παρόλο που επιτεύχθηκε ο διακανονισμός, η Google δεν έχει παραδεχτεί κανένα αδίκημα.

Τα οικονομικά στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημαντική εξάρτηση της Google από τα διαφημιστικά έσοδα. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία συγκέντρωσε 110,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις, τα οποία αποτελούσαν το 81% των συνολικών εσόδων της ύψους 137,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η Google αντιμετωπίζει τέτοιες ανησυχίες. Το προηγούμενο έτος, η εταιρεία κατέβαλε το ιλιγγιώδες ποσό των 391,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκαταστήσει παρόμοιες κατηγορίες που προέβαλαν 40 πολιτείες στις Η.Π.Α. Μερικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, προτίμησαν να ξεκινήσουν μεμονωμένες αγωγές κατά της Google. Πολιτείες όπως η Αριζόνα και η Ουάσινγκτον έχουν ήδη καταλήξει σε διακανονισμούς.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: