Την Τετάρτη, η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, παρουσίασε ένα σχέδιο εταιρικής αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών επιπέδων και την επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.
Σε ανακοίνωσή της, η Fraser ανέφερε λεπτομερώς ότι η Citigroup θα μεταβεί από τα δύο προηγούμενα κύρια τμήματα, που επικεντρώνονταν στους καταναλωτές και τους θεσμικούς πελάτες, σε πέντε κύριες επιχειρηματικές γραμμές, οι οποίες θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν.
Η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απώλειες θέσεων εργασίας, αν και ο ακριβής αριθμός παραμένει απροσδιόριστος, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.
Πλησιάζοντας στον τρίτο χρόνο της στο τιμόνι της Citigroup, στόχος της Φρέιζερ είναι να αναζωογονήσει μια εταιρεία που βιώνει μια παρατεταμένη περίοδο μη ικανοποιητικής απόδοσης των μετοχών της. Παρόλο που η Citigroup είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς ενεργητικού, αφήνοντας πίσω της μόνο την JPMorgan Chase και την Bank of America, το εγχώριο αποτύπωμα λιανικής τραπεζικής είναι σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στις προκλήσεις της Citigroup κατά την πλοήγηση στο χρηματοπιστωτικό τοπίο μετά το 2008.
Ο Φρέιζερ τόνισε τον σκοπό της αναδιάρθρωσης: “Οι τροποποιήσεις αποσκοπούν στην εξάλειψη περιττών περιπλοκών εντός της τράπεζας, στην αύξηση της ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες και στην αξιοποίηση των εγγενών συνεργειών μεταξύ των διαφόρων τμημάτων μας, όλα αυτά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας”.
Ιστορικά, η προηγούμενη οργανωτική δομή της Citigroup, η οποία χρονολογείται από τη θητεία του Sandy Weill πριν από δύο δεκαετίες, αποτέλεσε πηγή εσωτερικών εντάσεων. Αυτό, με τη σειρά του, εμπόδιζε μερικές φορές την έναρξη νέων έργων, όπως ανέφεραν τόσο νυν όσο και πρώην εργαζόμενοι. Αυτή η ιστορική διαπίστωση επαναλήφθηκε επίσης από τον αναλυτή της Wells Fargo, Mike Mayo.
Διαβάστε επίσης:
- Τι επιχείρηση να ανοίξω με μικρό κεφάλαιο;
- Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter