Η Apple έχασε 200 εκατ. δολάρια εξαιτίας της Κίνας

Οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση μετά από πληροφορίες πως η Κίνα έθεσε απαγόρευση στους κρατικούς της υπαλλήλους να χρησιμοποιούν iPhone. Η αξία της εταιρείας υποχώρησε κατά 6,5%, ισοδυναμώντας με 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ και η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, για αντιμετώπιση του πληθωρισμού, δυσκολεύουν περισσότερο τη θέση της Apple, όπως αναφέρει η CNBC-TV18.

Η Apple βλέπει την Κίνα ως τον πιο σημαντικό διεθνή της πελάτη και τη βασική της παραγωγική πλατφόρμα. Κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων για το τρίμηνο Ιουνίου στην εν λόγω χώρα.

Κάποιοι ειδικοί θεωρούν ενδιαφέρον το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου 5G smartphone από την Huawei.

Εάν το Πεκίνο επικυρώσει την απαγόρευση, αυτός ο πρωτόγνωρος αποκλεισμός θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες που εξαρτώνται από τις πωλήσεις και την παραγωγή στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης – Η Alpha Bank Romania προχωρά στην εξαγορά του τομέα λιανικής της Orange Money στη Ρουμανία 

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: