Η Amazon θα απαιτεί από συγγραφείς να αποκαλύπτουν τη χρήση AI

Μετά από επίμονη ανατροφοδότηση από την Ένωση Συγγραφέων και παρόμοιους φορείς, η Amazon.com έχει πλέον καταστήσει υποχρεωτικό για τους συγγραφείς που επιθυμούν να διανείμουν τα βιβλία τους μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων της να ενημερώνουν την εταιρεία εάν το περιεχόμενό τους είναι τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα πολιτική επικροτήθηκε από την Ένωση Συγγραφέων, θεωρώντας την ως μια σημαντική κίνηση για την ανάσχεση της εξάπλωσης των βιβλίων που δημιουργούνται από υπολογιστές στην Amazon. Υπήρχαν ανησυχίες μεταξύ των παραδοσιακών συγγραφέων ότι τα βιβλία που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να επισκιάσουν τα έργα τους και ενδεχομένως να παραπλανήσουν τους καταναλωτές που δεν γνώριζαν ότι αγόραζαν περιεχόμενο που είχε παραχθεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Συντεχνία, σε δήλωση στον ιστότοπό της, μετέφερε την εκτίμησή της στην Amazon για την αντιμετώπιση των ανησυχιών τους και την εφαρμογή αυτού του κρίσιμου μέτρου για τη διασφάλιση της σαφήνειας και της ευθύνης για το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την πρόσφατα ενημερωμένη σελίδα κατευθυντήριων γραμμών περιεχομένου της Amazon, το περιεχόμενο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται σε κείμενο, εικόνες ή μεταφράσεις που παράγονται αποκλειστικά από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, οι συγγραφείς δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το έργο που υποστηρίζεται από ΤΝ, το οποίο διαφέρει από το υλικό που παράγεται εξ ολοκλήρου από ΤΝ.

Παρά ταύτα, η Amazon έχει, προς το παρόν, αποφασίσει να μη δημοσιοποιήσει ποια βιβλία είναι AI-generated, μια στάση που ενδέχεται να επανεξεταστεί στο μέλλον, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Mary Rasenberger, η διευθύνουσα σύμβουλος της συντεχνίας, ανέφερε ότι είχαν ξεκινήσει διάλογο με την Amazon για το θέμα του περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη στις αρχές του τρέχοντος έτους. Είπε: “Ενώ η Amazon δεν ήταν αντίθετη με την ιδέα της αποκάλυψης, χρειαζόταν χρόνο για να το σκεφτεί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα καταστήσουν υποχρεωτική την ανοιχτή δήλωση εάν ένα βιβλίο έχει παραχθεί με τεχνητή νοημοσύνη”.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η Συντεχνία, η οποία εκπροσωπεί πολυάριθμους δημοσιευμένους συγγραφείς, πρωτοστάτησε σε μια ανοιχτή επιστολή που προέτρεπε τις εταιρείες AI να απέχουν από τη χρήση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς τη δέουσα άδεια. Σημαντικοί συγγραφείς όπως ο James Patterson, η Margaret Atwood και η Suzanne Collins υποστήριξαν την επιστολή.

Διαβάστε επίσης – Εξυπηρέτηση πελατών: 10 τρόποι για να βελτιωθείτε 

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: