Η Amazon ανοίγει το μεγαλύτερο κέντρο last-mile delivery στη Λατινική Αμερική

Την Πέμπτη, η Amazon αποκάλυψε τον πιο εκτεταμένο κόμβο παράδοσης του τελευταίου μιλίου στη Λατινική Αμερική, που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Amazon για την επιτάχυνση των παραδόσεων σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Έχοντας δημιουργήσει το αποτύπωμά της στο Μεξικό το 2015, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αντλήσει ένα σημαντικό ποσό 52 δισεκατομμυρίων πέσος (που ισοδυναμεί με 3 δισεκατομμύρια δολάρια) για να κατακτήσει μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση στην περιοχή. Η επένδυση αυτή αποσκοπεί επίσης στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι ανταγωνιστών όπως η Mercado Libre, που εδρεύει στην Αργεντινή, και ο παγκόσμιος κολοσσός λιανικής Walmart.

Οι πρόσφατα εγκαινιασμένες εγκαταστάσεις στην Πόλη του Μεξικού εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 322.000 τετραγωνικά πόδια) και αποτελούν τον μεγαλύτερο “σταθμό παράδοσης” της Amazon στη Λατινική Αμερική. Αυτοί οι σταθμοί παράδοσης είναι εξειδικευμένες αποθήκες που χειρίζονται τα τελικά στάδια της αποστολής στον τελικό καταναλωτή. Πέραν αυτού, η Amazon διαχειρίζεται επίσης “κέντρα εκπλήρωσης” που μπορεί να ξεπεράσουν σε μέγεθος τα εντυπωσιακά 92.900 τετραγωνικά μέτρα (περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά πόδια).

Συνολικά, η Amazon έχει ανεγείρει σχεδόν 40 αποθήκες σε όλο το Μεξικό. Οι εγκαταστάσεις αυτές παρέχουν απασχόληση σε πάνω από 8.000 άτομα άμεσα και διευκολύνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας για επιπλέον 32.000 άτομα σε έμμεσους ρόλους.

Η Diana Frances, επικεφαλής του τμήματος logistics της Amazon στο Μεξικό, υπογράμμισε την προσέγγιση της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας τελετής στις εγκαταστάσεις. Υπογράμμισε τον στόχο της Amazon να τοποθετεί κόμβους διανομής κοντά στην πελατεία της. Μια επιβλητική μεξικανική σημαία διακοσμούσε το εσωτερικό της αποθήκης, η οποία πλαισιωνόταν από εκτεταμένα ράφια αποθήκευσης και ένα εκτεταμένο σύστημα μεταφοράς.

Με πληθυσμό που ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια, η μητροπολιτική περιοχή της Πόλης του Μεξικού συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυπληθέστερων αστικών περιοχών της Λατινικής Αμερικής.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: