Το Google Bard μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει την ακριβή τοποθεσία των χρηστών

Το Google Bard, το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης γεννητικής γλώσσας, μπορεί να μην είναι η πιο δημοφιλής επιλογή αυτή τη στιγμή, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την ταχεία ανάπτυξή του μετά την παρουσίαση του μεγάλου αντιπάλου του, του ChatGPT 4. Ωστόσο, η Google βελτιώνει επίμονα το προϊόν της μετά το λανσάρισμα, με την πιο πρόσφατη ενημέρωση να εισάγει μια προαιρετική λειτουργία ανταλλαγής τοποθεσίας με την AI για την παροχή πιο σχετικών απαντήσεων.

Κατά την πρόσβαση στον ιστότοπο της Bard, ένα αναδυόμενο παράθυρο σας ενημερώνει σχετικά με αυτή τη νέα επιλογή τοποθεσίας. Επισημαίνει ότι η Bard χρησιμοποιεί ήδη την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας που προκύπτει από τη διεύθυνση IP σας, καθώς και τις διευθύνσεις εργασίας και κατοικίας του λογαριασμού σας Google. Τώρα, είναι επίσης εφικτό να μεταδώσετε την ακριβή τοποθεσία της συσκευής σας στο chatbot. Μπορείτε είτε να αγνοήσετε αυτή την επιλογή είτε να προχωρήσετε στη χρήση της ακριβούς σας τοποθεσίας, οπότε το πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας ζητήσει να χορηγήσετε στο Bard την απαραίτητη άδεια. Αυτή η προσθήκη σημειώνεται επίσης στο changelog του Bard.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η ακριβής τοποθεσία, εμφανίζεται μια σημείωση στην κάτω αριστερή γωνία του περιβάλλοντος εργασίας του Bard, η οποία υποδεικνύει την υποτιθέμενη τρέχουσα τοποθεσία σας. Κάνοντας κλικ σε αυτήν την ένδειξη, εμφανίζεται η ακριβής τοποθεσία που χρησιμοποιεί το Bard σε μια μικρή προεπισκόπηση χαρτών.

Αυτή η νέα λειτουργία απλοποιεί το έργο του Bard να χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας σε σχετικές προτροπές, όπως η ερώτηση σχετικά με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες ή τα κοντινά εστιατόρια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Προηγουμένως, έπρεπε είτε να βασίζεστε στη διεύθυνση IP σας για επαρκή ακρίβεια για αυτές τις προτροπές είτε να εισάγετε χειροκίνητα τη διεύθυνσή σας σε μια προτροπή για το Bard.

Η κοινή χρήση της τοποθεσίας ήταν σταθερά ένα λεπτό ζήτημα και η ενσωμάτωση με ένα chatbot το εντείνει. Το Snapchat αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα με την προσφορά AI, η οποία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τις τοποθεσίες των χρηστών όταν ερωτάται άμεσα, αλλά προτείνει εύκολα κοντινά μέρη όταν ερωτάται. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι, παρόμοια με άλλα chatbots, το AI του Snapchat λαμβάνει μια αόρατη προτροπή στην αρχή μιας συνομιλίας που περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως η τρέχουσα ημερομηνία, η ώρα και η κατά προσέγγιση τοποθεσία του χρήστη βάσει της διεύθυνσης IP, περιλαμβάνοντας επίσης μια οδηγία να μην αποκαλύψει στον χρήστη τη γνώση της τοποθεσίας.

Διαβάστε επίσης – Επενδύσεις: Οδηγός για να επενδύσετε έξυπνα

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

spot_img

Latest posts

Google: «Μπλόκο» σε πάνω από 5,5 δισ. διαφημίσεις το 2023

Η Google κυκλοφόρησε το ετήσιο Ads Safety Report, μια έκθεση που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εξασφαλίζει την ασφάλεια και την...

Meta: Τέλος στο περιεχόμενο AI – «Ανθρωποκυνηγητό» με το νέο της αλγόριθμο

Ο αμερικανικός κολοσσός Meta θα αρχίσει να αναγνωρίζει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται, όπως το Facebook, Instagram και Threads, τους ήχους, τις φωτογραφίες...

ΑΑΔΕ: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) από την Δευτέρα 22 /4

Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου ξεκινά να λειτουργεί το νέο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στο ΚΕΦΟΚ θα μεταφερθούν...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Discover more from Greeco

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading