Glami: Το AI οδήγησε σε έως και 22% αύξηση εσόδων

Υπάρχει παντού γύρω μας και πλέον, κυριαρχεί και στη… γκαρνταρόμπα μας. Η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και πιο ζωτικής σημασίας ρόλο στην ανάπτυξη του fashion e-commerce, με το GLAMI.gr να καταγράφει έως και 22% αύξηση εσόδων ανά νέο επισκέπτη το Ά τρίμηνο του 2023 ως αποτέλεσμα της υλοποίησης προσωποποιημένων προτάσεων στο GLAMI.gr.

Το στοιχείο της υπερ-εξατομίκευσης και των προσωποποιημένων προτάσεων που προσφέρει η πλατφόρμα του GLAMI.gr βελτιώνουν την εμπειρία κάθε επισκέπτη, αναγάγοντας το συνολικό customer journey σε μία κερδοφόρο διαδικασία για τα συνεργαζόμενα e-shop που συμφωνεί απόλυτα με τις ραγδαίες εξελίξεις που επιτάσσει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) παγκοσμίως. Μία βελτίωση που επιτεύχθηκε κυρίως με τη χρήση ακριβέστερων δεδομένων σε συνδυασμό με ακόμη ταχύτερη αντίδραση στις αλληλεπιδράσεις των επισκεπτών του GLAMI.gr.

Υπερ-εξατομίκευση – η νέα «τάση» στη Μόδα

Τι σημαίνει όμως η επέλαση της AI στον τρόπο που κάναμε μέχρι στιγμής online αγορές μόδας και πώς προσφέρει μία tailored προσέγγιση σε ένα «χαώδη» κόσμο προσφοράς όπως είναι το διαδίκτυο; Τα βήματα προς την προσωποποιημένη μόδα περιλαμβάνουν τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και τέλος την παράδοση αποτελεσμάτων.

To GLAMI αξιοποιεί ήδη τη δυναμική της υπερ-εξατομίκευσης στις online αγορές, μέσα από το εργαλείο του Fashion Quiz. Μέσω του machine learning στο GLAMI, οι καταναλωτές που παρουσιάζουν παρόμοια συμπεριφορά στο τι τους αρέσει, τι αγοράζουν και τι προσθέτουν στις wishlist τους, μπορούν και ανακαλύπτουν επιπλέον προτάσεις μόδας και νέα προϊόντα που αρέσουν στους υπόλοιπους επισκέπτες που παρουσιάζουν κοινή συμπεριφορά στην πλατφόρμα. Έτσι, το GLAMI καταφέρνει και προσφέρει την εμπειρία που θα προσέφερε ένα φυσικό κατάστημα δίνοντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινούργια brands αλλά και να συγκρίνουν τιμές. Mε αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η πλοήγηση των επισκεπτών σε νέες μάρκες αυξάνοντας την προβολή τόσο των μικρών όσο και των μεγαλύτερων e-shops μόδας. 

Η εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση, όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία, αλλά με τη σειρά της αυξάνει και το conversion rate με αποτέλεσμα τις υψηλότερες πωλήσεις – συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε 2.5x αύξηση της αξίας καταναλωτή για όσους απάντησαν στο κουίζ.

Διάβασε επίσης – Startup τάσεις 2023: Όσα πρέπει να ξέρεις

Ακολούθησε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: