ΕΣΕ: Σχετικά με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα έχουν προβεί στη δημιουργία της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ), με την προσδοκία ενίσχυσης και ανάπτυξης του τομέα σε θεσμικό και συλλογικό επίπεδο.

Σχετικά με την ΕΣΕ ή αλλιώς την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Το οργανωμένο λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων έχει καθοριστική σημασία για την εθνική οικονομία. Τα σούπερ μάρκετ απασχολούν πάνω από 100.000 εργαζόμενους, και ο συνολικός τους κύκλος εργασιών φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η ίδρυση της ΕΣΕ, ή αλλιώς της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, στην αποστολή της οποίας θα αναφερθούμε στην επόμενη παράγραφο.

Η αποστολή της ΕΣΕ 

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας στοχεύει να γίνει ένας ισχυρός παράγοντας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Έχει ως στόχο να εκφράζει και να προάγει τις απόψεις του τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νόμιμο, δίκαιο και ελεύθερο ανταγωνισμό για το καλό των καταναλωτών και να αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενίσχυση του ρόλου του λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα.

Η ΕΣΕ θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, να παρέχει κίνητρα για επενδύσεις, και να διευκολύνει τις διαδικασίες προσέλκυσης και απασχόλησης εργατικού δυναμικού, με τον τελικό στόχο της βελτιστοποίησης της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ένταξη ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ). Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός είναι μια αναγνωρισμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία έχει σημαντική παρουσία στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στην ΕΣΕ θα επιτρέψει στην ένωση να διευρύνει την επιρροή της και την αντιπροσωπευτικότητά της στον κλάδο του λιανεμπορίου, ενώ θα προσφέρει επίσης στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός μια πλατφόρμα για να επηρεάσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτικών και πρακτικών που επηρεάζουν τον κλάδο.

Βέβαια, η τελική απόφαση για τη συμμετοχή της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στην ΕΣΕ θα πρέπει να ληφθεί από την εταιρεία και τα μέλη της Ένωσης.

Τα μέλη της ΕΣΕ

Στις 19 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΕ. Παρόντα ήταν όλα τα τακτικά μέλη (με αλφαβητική σειρά):

Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ, Δ. Μασούτης ΑΕ, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Lidl Ελλάς, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (My market), Πέντε ΑΕ (Γαλαξίας).

Στην ΕΣΕ μπορούν να είναι μέλη όλα τα νομικά πρόσωπα Σούπερ Μάρκετ στην Ελληνική επικράτεια με δραστηριότητα το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο τροφίμων και καταναλωτικών ειδών. Τα μέλη χωρίζονται σε Τακτικά και Συνδεδεμένα, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕ αποτελείται από 6 μέλη, που είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Αριστοτέλης Παντελιάδης, METRO ΑΕΒΕ

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μασούτης, Δ. Μασούτης ΑΕ

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Πέντε ΑΕ – Γαλαξίας

Ταμίας: Νίκος Λαβίδας, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ

Μέλη: Λάμπρος Παπακοσμάς (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ) και Martin Brandenburger (Lidl Ελλάς)

Διαβάστε επίσης – 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να θέτουμε στόχους

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: