Η Deutsche Bank προχώρησε σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Taurus για να προσφέρει λύσεις θεματοφυλακής για ψηφιακά και tokenized περιουσιακά στοιχεία θεσμικών πελατών, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Taurus.
Η συμμαχία αυτή σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Deutsche Bank όσον αφορά τη φύλαξη ενός επιλεγμένου φάσματος ψηφιακών νομισμάτων και συμβατικών χρηματοπιστωτικών μέσων με κουπόνια για λογαριασμό του πελατολογίου της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.
Ενώ η τράπεζα δεν έχει επί του παρόντος άμεσες προθέσεις να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, είχε προηγουμένως δηλώσει πιθανό ενδιαφέρον για την προσφορά τέτοιων υπηρεσιών σε ένα έγγραφο για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2020.
Έπειτα από μια σειρά πτώσεων σε κορυφαίες εγκαταστάσεις κρυπτονομισμάτων πέρυσι που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για τους επενδυτές, η αγορά κρυπτονομισμάτων δυσκολεύτηκε να ανακάμψει. Τα περιστατικά αυτά έχουν καταλύσει τα παγκόσμια νομοθετικά όργανα να υποστηρίξουν την ενισχυμένη εποπτεία. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές καθιερωμένες χρηματοπιστωτικές οντότητες συνεχίζουν να συζητούν τις πιθανές εφαρμογές της αλυσίδας μπλοκ, της θεμελιώδους τεχνολογίας για τα κρυπτονομίσματα, στον παραδοσιακό τομέα του εμπορίου και του διακανονισμού χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.
Αρκετές άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως η BNY Mellon, η Standard Chartered και η Societe Generale, έχουν ήδη αναπτύξει λύσεις φύλαξης κρυπτογράφησης.
Ο Paul Maley, ο οποίος επιβλέπει τις υπηρεσίες τίτλων παγκοσμίως στην Deutsche Bank, παρατήρησε την ελπιδοφόρα πορεία του τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υποδεικνύοντας ότι η αναμενόμενη ανάπτυξη σε τρισεκατομμύρια το καθιστά προτεραιότητα τόσο για τους εταιρικούς όσο και για τους ιδιώτες επενδυτές.
Τα στοιχεία της CoinGecko αποκαλύπτουν ότι η τρέχουσα αποτίμηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποτελεί μείωση από το ζενίθ της, που ήταν λίγο πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.
Διαβάστε επίσης – White-Label E-commerce: Τι είναι και ποια πλεονεκτήματα έχει