Cisco: Σχετικά με την εξαγορά της ελληνικής Code BGP

Στις 2 Αυγούστου 2023, ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας δικτύων Cisco, μια εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο τεχνολογίας Nasdaq, προχώρησε στην αγορά της ελληνικής startup Code BGP. Η συμφωνία έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της Marathon Venture Capital.

Με την εξαγορά, η Cisco θα αποκτήσει την ειδική γνώση και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Code BGP, ενώ όλη η ομάδα της Code BGP θα ενσωματωθεί στην ομάδα της ThousandEyes. Η τεχνολογία της Code BGP θα τεθεί στη διάθεση του λογισμικού ανάλυσης διαδικτύου ThousandEyes της Cisco, με στόχο την επέκταση των δυνατοτήτων παρακολούθησης BGP και την ενίσχυση της παγκόσμιας κατανόησης για την κατάσταση της υγείας στο Διαδίκτυο.

Tο πρωτόκολλο BGP αποτελεί θεμελιώδη τεχνολογία για τη σωστή λειτουργία του Διαδικτύου. Καθημερινά, οι διαχειριστές δικτύων προβαίνουν σε πλήθος ρυθμίσεων στο BGP για να καθορίσουν τις διαδρομές της κυκλοφορίας στο δίκτυο, και τα περισσότερα από αυτά γίνονται χειροκίνητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λάθη με σημαντικές επιπτώσεις, καθώς και σε επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking λόγω της ανεπαρκούς ασφάλειας στο BGP. Μόνο το περασμένο έτος καταγράφηκαν 6,200 τέτοιες περιπτώσεις.

Σχετικά με τη startup Code BGP

Η Code BGP ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με τον σκοπό της βελτίωσης και ασφάλισης του Διαδικτύου. Πρόκειται για spin-off του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και κατάφερε να εξασφαλίσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Marathon Venture Capital τον Ιούνιο του 2021.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος, Βασίλειος Κοτρώνης και Λευτέρης Μανασσάκης, είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και δημιουργοί λογισμικού, ενώ έχουν δημιουργήσει το Artemis, ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για τον έλεγχο του BGP και την εντοπιστική επιθέσεων τύπου BGP prefix hijacking.

Η σημασία του Due Diligence 

Το due diligence αποτελεί ζωτικής σημασίας πτυχή κάθε διαδικασίας εξαγοράς νεοφυούς επιχείρησης, αντιπροσωπεύοντας μια ολοκληρωμένη έρευνα και έλεγχο μιας επιχείρησης που προσφέρει μια σε βάθος κατανόηση των λειτουργιών, των περιουσιακών στοιχείων, των υποχρεώσεων και των νομικών υποχρεώσεών της. Στο πλαίσιο της απόκτησης μιας νεοσύστατης επιχείρησης, το due diligence βοηθά στην κατανόηση της πραγματικής αξίας, ιδίως δεδομένου ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις συχνά δραστηριοποιούνται σε νέες ή ταχέως εξελισσόμενες αγορές, καθιστώντας τις παραδοσιακές μετρήσεις αποτίμησης λιγότερο εφαρμόσιμες. Εξετάζει την πνευματική ιδιοκτησία, την πελατειακή βάση, τη θέση στην αγορά, την τεχνολογία και τις δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης για να δώσει μια πιο ακριβή εικόνα της αξίας.

Ο μετριασμός των κινδύνων είναι μια άλλη ουσιαστική πτυχή του due diligence στις εξαγορές νεοσύστατων επιχειρήσεων. Οι startups μπορεί να έχουν κρυμμένους κινδύνους που σχετίζονται με διάφορους τομείς, και η δέουσα επιμέλεια βοηθά στον εντοπισμό τους πριν από την εξαγορά, επιτρέποντας έτσι καλύτερες στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει προσαρμογές της τιμής ή ειδικές αποζημιώσεις για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Η νομική συμμόρφωση μπορεί να αποτελέσει πρόκληση στις εξαγορές startup επιχειρήσεων, με πιθανές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τις εργασιακές συμφωνίες, τις συμβάσεις, τους φόρους και πολλά άλλα. Μέσω μιας διεξοδικής διαδικασίας νομικής δέουσας επιμέλειας, ο αγοραστής μπορεί να λάβει γνώση όλων των πιθανών νομικών ζητημάτων, διασφαλίζοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον μετριασμό ή την αποδοχή τους.

KRS: Το λογιστικό Γραφείο των Startups

krs

Η Code BGP αποτελούσε έναν από τους πελάτες της KRS, του κορυφαίου λογιστικού γραφείου της Αττικής. Η KRS αποτελεί την κορυφαία λογιστική εταιρεία με εξειδίκευση στις startup εταιρείες.

Η KRS μέσω των καινοτόμων εφαρμογών της αλλά και της έμπειρης ομάδας των λογιστών της, βρίσκεται δίπλα σε κάθε ελληνική startup αποτελώντας τον ιδανικό σύμμαχο στο δρόμο προς την επιτυχία.

Για να μάθετε περισσότερα για την KRS μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης – 10 λόγοι για τους οποίους ο εργοδότης σου θέλει το καλό σου

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: