Ο CEO της OpenAI θα καταθέσει στη Γερουσία

Ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής δικαστικών θεμάτων της Γερουσίας στις 16 Μαΐου, σηματοδοτώντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Καπιτώλιο.

Η συμβολή του διευθύνοντος συμβούλου μιας κορυφαίας εταιρείας που δημιουργεί κύματα θα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να κατανοήσουν την ταχεία πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης και η βιομηχανία τεχνολογίας αγωνίζεται να ανταγωνιστεί.

Το ChatGPT της OpenAI είναι ένα από τα πιο δημοφιλή chatbots που πυροδότησε την τρέλα για τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη νωρίτερα φέτος. Έκτοτε προέκυψε πληθώρα ερωτήσεων και ανησυχιών σχετικά με τη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για κείμενο, εικόνες και ήχο.

Οι νομοθέτες έχουν ήδη προτείνει νέους νόμους και οργανισμούς για τη διακυβέρνηση του αναπτυσσόμενου τομέα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συσπείρωση γύρω από κάποια ιδέα.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, έχει διατυπώσει κάποιες γενικές, εθελοντικές κατευθυντήριες γραμμές και φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων εταιρειών που εργάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Θα καταθέσουν επίσης ο καθηγητής του NYU Gary Marcus και η αντιπρόεδρος της IBM και επικεφαλής υπεύθυνη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την εμπιστοσύνη Christina Montgomery.

Οι εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για προϊόντα που απευθύνονται στον καταναλωτή, όπως η IBM, τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο και ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο.
Τι λένε: “Η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται επειγόντως κανόνες και εγγυήσεις για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες υποσχέσεις και οι παγίδες της”, δήλωσε ο πρόεδρος της υποεπιτροπής για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την τεχνολογία και το δίκαιο Richard Blumenthal σε δελτίο τύπου.

Είναι βέβαιο ότι θα είναι η πρώτη από τις πολλές ακροάσεις υψηλού προφίλ για την τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό το Κογκρέσο, καθώς οι νομοθέτες στοχεύουν να δείξουν ότι συμβαδίζουν. Αλλά η συμφωνία για τους κανονισμούς θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης – Ο Κωνσταντίνος Ράικος και η Ντόρα Αγγελοπούλου μίλησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: