Bitcoin: Βυθίζεται κάτω από 30.000 δολάδια

Τις τελευταίες δύο ημέρες, το Bitcoin (BTC), το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σημείωσε πτώση στην αξία του, αφού έφτασε στην κορυφή του 2023 νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, το BTC έχει μειωθεί κατά 1,59% και η αξία του ανέρχεται σήμερα στα 30.182 δολάρια. Αυτή η πτώση αντιπροσωπεύει μείωση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του Bitcoin κατά σχεδόν 25 δισεκατομμύρια δολάρια από το υψηλότερο σημείο της φέτος.

Αυτή η πτώση φαίνεται να επηρεάζεται από ευρύτερες οικονομικές τάσεις, παρά το γεγονός ότι η αγορά κρυπτογράφησης αγνοεί γενικά τις φετινές ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC). Οι επενδυτές κρυπτογράφησης παρακολουθούν την έκθεση ADP για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και τον δείκτη υπηρεσιών ISM. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι δείκτες δείχνουν ισχυρότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τον πιθανό πληθωρισμό έχουν μετατοπίσει το κλίμα των επενδυτών.

Λόγω των θετικών στοιχείων για τις θέσεις εργασίας, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει το περιθώριο να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια. Η κίνηση αυτή αντιμετωπίζεται αρνητικά από την ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης, οδηγώντας σε πιέσεις πώλησης. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Bitcoin (BTC) έχει σταθερή στήριξη στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Banxa στις ΗΠΑ, Richard Mico, τονίζει την υποστήριξη που έχει το Bitcoin στα 30.000 δολάρια και τις αισιόδοξες ενδείξεις για τις εφαρμογές spot BTC.

Εκτός από το Bitcoin, τα altcoins βιώνουν μια πιο σημαντική πτώση. Η τιμή του Ethereum (ETH) υποχώρησε κατά 3,61% την τελευταία ημέρα, κινούμενη στα 1.850 δολάρια. Τα δεδομένα από το Greekas.live δείχνουν ότι 220k ETH options είναι έτοιμα να λήξουν, με Put Call Ratio 0,48, μέγιστο σημείο πόνου στα $1.875 και ονομαστική αξία $410 εκατομμύρια.

Παρόλο που η τιμή της ETH δέχεται πιέσεις πώλησης, η δραστηριότητα στο δίκτυο του Ethereum αυξάνεται. Ο αριθμός των νέων διευθύνσεων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, γεγονός που υποδηλώνει δυνατότητες για μελλοντική αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Πολλά κορυφαία κρυπτονομίσματα αντιμετώπισαν αρχικά αξιοσημείωτες πτώσεις, αλλά έκτοτε έχουν ανακτήσει μέρος των απωλειών τους. Το Litecoin και το SHIB σημείωσαν πτώση άνω του 6% και 3%, αντίστοιχα. Αντίθετα, το SOL, το token της Solana blockchain, κάποια στιγμή εκτοξεύτηκε πάνω από 11% και σήμερα έχει αυξηθεί πάνω από 4%. Συνολικά, οι πρόσφατες επιδόσεις των αγορών κρυπτογράφησης ήταν μειωμένες κατά 1,7%.

Διαβάστε επίσης – Η OpenAI χτίζει νέα ομάδα για να σταματήσει το AI από το να χάσει τον έλεγχο

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: