Βρεθήκαμε στο ATHEX EN.A FORUM 2023

Η ομάδα του Greeco βρέθηκε στο ATHEX EN.A FORUM 2023, μία εκδήλωση πάνω στην οικονομία και τις εναλλακτικές αγορές. Το φετινό ATHEX EN.A FORUM ήταν αφιερωμένο στα 15 χρόνια από την έναρξη της εναλλακτικής αγοράς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που επικεντρώθηκε στα θετικά σημεία της Ελληνικής οικονομίας, ενώ έκανε αναφορά στα προγράμματα στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με ειδική αναφορά στα 36 δισ. ευρώ που θα διατεθούν μέχρι το 2025.

Η Ανάπτυξη της Εναλλακτικής Αγοράς

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, κ. Κοντόπουλος Ιωάννης, παρουσίασε την εναλλακτική αγορά, την ιστορική της εξέλιξη και τα στατιστικά της δεδομένα, τονίζοντας τις 14 εταιρείες που διαπραγματεύονται σήμερα με συνολική αποτίμηση 420 εκατομμυρίων ευρώ και τα οφέλη της εντάξεως μιας εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Αλλαγές και Νέες Πολιτικές

Η κα. Γεωργοπούλου Λίλιαν, Αναπληρώτρια Επιτελική Διευθύντρια Σχέσεων με Εκδότριες στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανέλυσε τις επικείμενες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο χρηματιστήριο, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πάνελ Συζήτησης

Το πάνελ συζήτησης περιελάμβανε διάφορους συμμετέχοντες, όπου αναλύθηκαν οι λόγοι για την επιλογή της εναλλακτικής αγοράς από τις εταιρείες, επισημαίνοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την προσαρμογή σε διεθνή πρότυπα.

Εκδήλωση Δικτύωσης

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα networking party, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους σε ένα πιο χαλαρό και φιλικό περιβάλλον, συνοδεία κοκτέιλ και εξαιρετικού φαγητού.

Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούμε και με τον κύριο Κοντό της Wealth Avenue. Ο κύριος Κοντός από την Wealth Avenue μίλησε για την πρόσφατη είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Κύπρου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αδιαμφησβήτητα μία πολύ σημαντική στιγμή για την εταιρεία ενώ ο ίδιος μοιράστηκα μαζι μας και σκέψεις για είσοδο της εταιρείας στην Ελληνική αγορά.

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!