Η Apple προσεγγίζει το AI διαφορετικά

Η Apple (AAPL) ανακοίνωσε εντυπωσιακές τριμηνιαίες πωλήσεις την Πέμπτη, σηματοδοτώντας έναν ακόμη θρίαμβο για τη Big Tech κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κερδών. Παραδόξως, ο Tim Cook της Apple δεν έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες AI της εταιρείας στην εναρκτήρια δήλωσή του.

Ο Cook αναφέρθηκε στο θέμα μόνο όταν του ζητήθηκε από τη Shannon Cross της Credit Suisse, η οποία ρώτησε για τις απόψεις του σχετικά με τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη και τις μελλοντικές προοπτικές της. Ο Cook παρέμεινε ασαφής στην απάντησή του.

Αυτό ήρθε σε έντονη αντίθεση με τις κλήσεις για τα κέρδη των Microsoft (MSFT), Alphabet (GOOG, GOOGL) και Meta (META), όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι αυτών των εταιρειών τόνισαν με συνέπεια τις προσπάθειες τους για την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Satya Nadella της Microsoft ανέφερε την AI 31 φορές στην εναρκτήρια ομιλία του, τονίζοντας τον αντίκτυπό της στην παραγωγικότητα της εταιρείας, στις επιχειρηματικές εφαρμογές, ακόμη και στο Bing.

Ο Sundar Pichai της Alphabet αναφέρθηκε στην AI 34 φορές κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη, συζητώντας τις προσπάθειες της εταιρείας να ενσωματώσει την AI στις υπηρεσίες παραγωγικότητας και διαφήμισης. Ο Pichai ανέφερε επίσης τα σχέδια της Google να ενσωματώσει τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρησή της για την αναζήτηση.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta, ο οποίος φέρεται να δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει το απαραίτητο υλικό και λογισμικό ΤΝ για την ανάπτυξη της εταιρείας του, αναφέρθηκε στην ΤΝ 22 φορές κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του. Παρά την αποφυγή της δημοφιλούς μόδας από τον Κουκ, η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο άνω του 4% την Παρασκευή. Η Apple χρησιμοποιεί την AI σε πολλά από τα προϊόντα της.

Ο Cook ανέφερε συγκεκριμένα τη χρήση AI στις λειτουργίες ανίχνευσης πτώσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος του Apple Watch, καθώς και στις δυνατότητες ανίχνευσης ατυχημάτων τόσο στο ρολόι όσο και στο iPhone.

Διαβάστε επίσης – Πως θα γίνετε καλοί στις παρουσιάσεις μέσα από 8 βήματα

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: