Anthropic: Η εταιρεία AI σηκώνει 100 εκατ. δολάρια από τον κορεατικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών SK Telecom

Η Anthropic, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που συνιδρύθηκε από πρώην στελέχη της OpenAI, πρόκειται να λάβει επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την SK Telecom (SKT), έναν από τους σημαντικότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Νότιας Κορέας, όπως αποκάλυψε η SKT την Κυριακή.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί τρεις μήνες μετά τον εντυπωσιακό γύρο χρηματοδότησης της Anthropic ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς C τον Μάιο, στον οποίο πρωτοστάτησε η Spark Capital. Αξίζει να σημειωθεί ότι η SKT είχε προηγουμένως υποστηρίξει την Anthropic κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου μέσω του τμήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων της, SK Telecom Venture Capital (SKTVC). Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η γερμανική επιχείρηση λογισμικού SAP επένδυσε επίσης στην Anthropic. Ο επικεφαλής του παγκόσμιου στελέχους AI της SKT, Chung Suk-geun, ενημέρωσε το TechCrunch ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Με τη σημαντική της επένδυση στην Anthropic, η SKT τοποθετείται στρατηγικά στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Και οι δύο εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν από κοινού ένα πολύγλωσσο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο προσαρμοσμένο για διεθνείς εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Ο συνιδρυτής και κύριος στρατηγικός επιστήμονας της Anthropic, Jared Kaplan, θα επιβλέπει την πορεία προσαρμογής και ανάπτυξης του προϊόντος.

Ο Dario Amodei, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Anthropic, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, τονίζοντας τη δέσμευση της SKT να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόοδο των τηλεπικοινωνιών. Στόχος της συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός γλωσσικού μοντέλου που δεν εξυπηρετεί μόνο την SKT, αλλά ωφελεί και άλλα σημαντικά μέλη της Global Telco AI Alliance, όπως η Deutsche Telekom, η e& και η Singtel. Αυτό το γλωσσικό μοντέλο θα καλύπτει γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα κορεατικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά, τα αραβικά και τα ισπανικά.

Η Anthropic ιδρύθηκε το 2021 και έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μιας λύσης τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Claude, παρόμοια με το Chat GPT της OpenAI. Το Claude έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις εταιρείες στη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών, από την ανάκτηση πληροφοριών και την αυτοματοποίηση έως την επεξεργασία κειμένου φυσικής γλώσσας. Η τελευταία επανάληψη, Claude Instant 1.2, συνδυάζει χαρακτηριστικά από τη δεύτερη γενιά του AI chatbot, Claude 2. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, το Claude αναμένεται να ενισχύσει τομείς όπως η εξειδικευμένη υποστήριξη πελατών, το μάρκετινγκ, οι πωλήσεις και οι εφαρμογές που επικεντρώνονται στον χρήστη, όπως υπογραμμίζει η SKT.

Διαβάστε επίσης – Η Amazon εγκαινιάζει review προϊόντων που δημιουργούνται με AI

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: